Aeroportul Brașov. Data și ora primului zbor. „Vom ateriza cu un avion al companiei TAROM, de 100 de locuri, un Boeing. Vom fi prima cursă”

Last Updated on iunie 7, 2023 Președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, a anunțat astăzi, la Radio România Brașov FM, la emisiunea Pulsul Zilei cu Florin Pop, când va avea loc primul zbor de pe Aeroportul Brașov. Aeroportul este primul construit de la zero în ţara noastră, din ultimii 50 de ani. În total, pentru această construcţie s-au cheltuit peste 150 de milioane de euro,.

Primul avion care va ateriza pe Aeroportul Brașov joi, 15 iunie, aparține Companiei TAROM. Aeronava va pleca din București la ora 07:30 și va ajunge la Ghimbav la ora 08:10. „Vom ateriza cu un avion al companiei TAROM, de 100 de locuri, un Boeing. Vom fi prima cursă. Vom ateriza la ora 8:10 pe Aeroportul din Brașov. Îmi doresc să avem cât mai mulți oaspeți.

Aeroportul Brașov. Data și ora primului zbor. „Vom ateriza cu un avion al companiei TAROM, de 100 de locuri, un Boeing. Vom fi prima cursă” 1

Am încercat să aduc cât mai multe personalități brașovene acasă cu ocazia acestui eveniment. (…) Sunt mulți care încă evaluează dacă își găsesc timpul necesar pentru a ajunge cu prima cursă pe Aeroportul de la Brașov. Vom pleca, de asemenea, spre București, la ora 10:30. Deci, practic, vom avea două ore în care vom prezenta oaspeților noștri aeroportul, vom dezveli placa din interiorul terminalului”, a declarat Adrian Veștea, potrivit brasov.net.

Deocamdată, compania românească de stat TAROM nu a anunțat că va opera zboruri regulate de pe Aeroportul Brașov. Doar Dan Air are programate curse de linie de la Ghimbav din 15 iunie. Wizz Air va avea rute de la/la Brașov începând din luna august. În plus, cu ocazia sezonului estival, vor fi curse charter de la Brașov spre destinațiile de vacanță Antalya și Creta, anunță mytex.ro.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Bine aţi venit la aeroportul internaţional Braşov! Aşa va suna începând cu 15 iunie primul mesaj oficial de bun venit. Şi aşa arată terminalul de 12 mii de metri pătraţi al primului aeroport construit în România de la 0 în ultima jumătate de secol.

Primele demersuri au fost făcute încă din anul 2007. Şapte ani mai târziu au început lucrările pentru pista de aproape trei kilometri lungime. Aeropotul ar urma să aducă extrem de mute beneficii, în special pentru economia şi turismul din zonă.

Silviu Costea, director Camera de Comerț și Industrie Brașov: Consolidarea afacerilor locale, mărirea cifrei de export al judeţului Braşov, atragerea de noi investiţii, atât naţionale, cât şi internaţionale şi nu în ultimul rând dezvoltarea turismului, dar asta e deja o chestie destul de evidentă şi pe care o aşteptăm destul de foarte mult timp.

Gabriel Roșca, director hotel​: În acest moment, din punct de vedere al incoming-ului stăm foarte rău în România. Avem un grad foarte mic de rezervări pe turişti adevăraţi. Adică, nu vorbim de business-uri, de familii care se întorc în vizită. Vorbim doar de turişti autentici.

E primul aeroport din România cu turn de control virtual. Un sistem de senzori și camere video va duce toate informaţiile din Ghimbav la Arad, acolo unde sunt controlorii de trafic aerian.

Aeroportul Brașov. Data și ora primului zbor. „Vom ateriza cu un avion al companiei TAROM, de 100 de locuri, un Boeing. Vom fi prima cursă” 2

Alexandru Anghel, director aeroport: Un aeroport, de fapt, reprezintă o conexiune de la o reţea majoră de transport. Practic, pune pe harta europeană şi de turism şi de industrie localitatea şi oferă un atuu suplimentar pentru conectivitate. Devine o poartă de intrare în ţară. Braşovul a fost foarte mult popularizat în afară, dar nu a avut căi de acces.

Previous Story

Primăria Brașov „mută” Oktoberfest. „Evenimentul nu se va organiza în Parcul Tractorul, pe domeniul public”

Next Story

Aeroportul Brașov. 20.000 de bilete de îmbarcare, simbolice, pentru cei care merg la concertele de la „Zilele porţilor deschise”