Aeroportul Brașov. 20.000 de bilete de îmbarcare, simbolice, pentru cei care merg la concertele de la „Zilele porţilor deschise”

Last Updated on iunie 8, 2023 Sâmbătă și duminică, brașovenii sunt invitați la „Zilele porţilor deschise la Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav” unde ar putea primi bilete simbolice de îmbarcare. Anunţul a fost făcut miercuri, 7 iunie, de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, în cadrul unei emisiuni la un post local de radio.

Pentru acest eveniment, ne-am gândit să tipărim 20.000 de bilete simbolice de îmbarcare, pe care să le distribuim participanţilor”, a declarat Adrian Veştea, citat de bzb.ro

Aeroportul Brașov. 20.000 de bilete de îmbarcare, simbolice, pentru cei care merg la concertele de la „Zilele porţilor deschise” 1

De asemenea, şeful administraţiei judeţene a amintit că în cele două zile, linia RATBV 28 va fi prelungită şi va fi crescută frecvenţa de circulaţie a autobuzelor, plecările din Livada Poştei urmând a se face din 10 în 10 minute.   Ba mai mult, el a amintit şi de o cursă Gara Braşov – aeroport, însă nu a specificat clar dacă aceasta va opera în 10 şi 11 iunie sau va fi una regulată, ce ar urma să fie operaţionalizată începând cu data de 15 iunie, când vor fi zborurile oficiale.

„Din discuţiile avute cu primarul Braşovului (Allen Coliban, n.r.) şi cu reprezentanţii RATBV, ştim că va exista o cursă care va face legătura de la Gara Mare la Aeroportul Internaţional Braşov. Va avea o anumită frecvenţă specială, în momentul în care vom avea curse aeriene”, a explicat Adrian Veştea.

Prima aterizare oficială: 15 iunie, la 8.30, cursă TAROM

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a anunţat şi că prima cursă oficială care va ateriza pe Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav va fi cea a TAROM, care va aduce de la Bucureşti oficialităţile invitate la ceremonia pregătită pentru data de 15 iunie.

Avionul, o aeronavă Boeing cu o capacitate de 100 de locuri, va pleca de la Bucureşti la ora 7.30 şi va ateriza la Ghimbav la ora 8.10, urmând să decoleze de pe Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav la ora 10.30. Vom avea la dispoziţie două ore pentru această ceremonie oficială, în cadrul căreia vom dezveli o placă în interiorul terminalului”, a precizat reprezentantul administraţiei judeţene braşovene.

Avionul va fi pilotat de Cătălin Prunariu, fiul brașoveanului Dumitru Prunariu, care a fost și director general la TAROM, anunță mytex.ro.

Aeroportul Brașov. 20.000 de bilete de îmbarcare, simbolice, pentru cei care merg la concertele de la „Zilele porţilor deschise” 2

Se știe, Dumitru Prunariu este primul și singurul român ce a zburat în spațiul cosmic (14 mai 1981). A stat în spațiu 7 zile, 20 de ore și 42 de minute. A fost membru în cadrul minisiunii Soiuz 40, din cadrul programului Intercosmos. În prezent este general-locotenent în rezervă. Se știe, brașoveanul Dumitru Prunariu a absolvit Colegiul Național „Grigore Moisil”.

33 sau 130 de euro/mp: chiriile minime în Aerogară

Regia Autonomă Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav a anunţat miercuri, 7 iunie, organizarea unei licitaţii cu strigare pentru închirierea a 29 de spaţii din incinta aeroportului. Procedura se va desfăşura în 12 iunie, la sediul regiei din Ghimbav, str. Hermann Oberth, nr. 35, tel. 0268/410777 int. 313, email: office@brasovairport.ro, www.brasovairport.ro.

Vor fi scoase la licitaţie spaţii pentru amplasarea de bancomate, automate pentru produse alimentare şi băuturi, dar şi pentru închirierea de maşini.
Durata închirierii este de cinci ani, începând cu data punerii la dispoziţie a spaţiului închiriat şi a semnării contractului, cu excepţia spaţiilor cu destinaţie vending cafea şi vending mixt a căror durată va fi până la 31 decembrie 2023”, au comunicat reprezentanţii regiei, conform bzb.ro.

Înscrierea la licitaţie se poate face până la data de 9 iunie ora 14.00, la secretariatul RA Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, Bulevardul Eroilor nr. 5 camera 313. Licitaţia cu strigare se va desfăşura în data de 12 iunie începând cu ora 09.00 la sediul aeroportului.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Data și ora primului zbor. „Vom ateriza cu un avion al companiei TAROM, de 100 de locuri, un Boeing. Vom fi prima cursă”

Next Story

Brașov. Strada Dobrogeanu – Gherea, închisă de astăzi, pe ambele sensuri. „Adâncimea la care se lucrează, dimensiunea conductelor, neprevăzutul, cât și spațiul de manevră foarte limitat, vor face ca aceste lucrări să fie deosebit de dificile”