(Foto) Aeroportul Brașov este oficial finalizat! „Ultima investiţie în infrastructura aeroportuară a fost recepţionată”

Last Updated on mai 24, 2023 Aeroportul Brașov a fost oficial finalizat prin recepționarea ultimei investiții. Este vorba despre încheierea construcţiei şi funcţionalizării clădirii de contingenţă şi a turnului de control virtual c

Aeroportul Internațional Brașov:Ultima investiţie în infrastructura aeroportuară a fost recepţionată. Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav este oficial finalizat‼️
Construirea infrastructurii Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav a ajuns în punctul final al ultimelor proceduri de recepţie.

(Foto) Aeroportul Brașov este oficial finalizat! „Ultima investiţie în infrastructura aeroportuară a fost recepţionată” 1 (Foto) Aeroportul Brașov este oficial finalizat! „Ultima investiţie în infrastructura aeroportuară a fost recepţionată” 2
Acestea au vizat încheierea construcţiei şi funcţionalizării clădirii de contingenţă şi a turnului de control virtual care va asigura dirijarea zborurilor pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.
Comisia de recepţie la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav/ Realizarea infrastructurii fizice şi dotarea ei cu echipamente specifice” a fost formată din specialişti reprezentând Consiliul Judeţean Braşov, Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA, DNSAR Arad,

Primăria Oraşului Ghimbav, DSNAR Arad, Inspectoratul Judeţean în Construcţii Braşov, alături de specialişti ai antreprenorului – asocierea de firme SC UTI Construction and Facility Management SA – SC BOG’ART SRL care a executat contractul, precum şi ai dirigintelui de şantier.
Recepţia a avut loc în două etape.

(Foto) Aeroportul Brașov este oficial finalizat! „Ultima investiţie în infrastructura aeroportuară a fost recepţionată” 3 (Foto) Aeroportul Brașov este oficial finalizat! „Ultima investiţie în infrastructura aeroportuară a fost recepţionată” 4

👉🏻 În 19 mai s-au desfăşurat procedurile privind încheierea procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor la clădirea de contingenţă – turnul de control remote, o construcţie alcătuită din parter, două etaje, un etaj trei retras şi acoperiş sub formă de platformă de observaţie destinată serviciului de meteorologie.

Parterul înseamnă un spaţiu eminamente tehnic în care au fost instalate echipamentele pentru sistemele de comunicaţii radio, comunicaţii terestre, sistemele de navigaţie aeriană, precum şi serverele şi echipamentele aferente sistemului remote tower, alături de tablourile electrice, sursele de alimentare UPS şi grupul electrogen.

Spaţiile de la etajul întâi au funcţiuni administrative, fiind destinate birourilor angajaţilor, în timp ce etajul al doilea a fost împărţit într-o zonă destinată sistemelor meteo şi o altă zonă alocată pentru o ulterioară dezvoltare a sistemului de turn virtual.

(Foto) Aeroportul Brașov este oficial finalizat! „Ultima investiţie în infrastructura aeroportuară a fost recepţionată” 5

La etajul al treilea sunt instalate alte echipamente aferente turnului virtual, iar pe acoperiş funcţionează sistemul video format din 14 camere de luat vederi fixe şi două camere mobile de înaltă rezoluţie.

👉🏻 Cea de-a doua etapă a recepţiei a avut loc în 23 mai, la sediul Centrului de Dirijare DSNAR Arad, unde au fost recepţionate sistemele de navigaţie şi sistemele conexe acestora.
Este vorba despre sistemele RVT (turn virtual de control), VREC (înregistrare voce), AWOS (sistem automat de observaţii meteorologice), ATIS (sistem de informare aeronautică), NAVAIDs (sisteme de navigaţie), VCCS (centrală telefonică), VHF-EVHF (sistem de comunicaţii şi urgenţă), LAN-WAN (reţea locală – reţea Wide Area), CMS (monitorizarea sistemelor), MCS (Master Clock) şi CFR (sistem automat de alarmare).

(Foto) Aeroportul Brașov este oficial finalizat! „Ultima investiţie în infrastructura aeroportuară a fost recepţionată” 6

Recepţia sistemelor de echipamente a fost precedată de realizarea ultimelor teste SAT (Site Acceptance Test), astfel încât să existe certitudinea că toate echipamentele necesare funcționării turnului virtual corespund din punct de vedere funcțional.

(Foto) Aeroportul Brașov este oficial finalizat! „Ultima investiţie în infrastructura aeroportuară a fost recepţionată” 7

Toate echipamentele amintite sunt puse în funcţiune în spaţiul special alocat în sala operaţională a Centrului de Dirijare Arad, unde există patru posturi de operare destinate dirijării la distanţă a traficului pe Aeroportul Braşov”

Previous Story

Aeroportul Brașov deschis cu 5 concerte: Ştefan Bănică Junior, trupele Zdob şi Zdub şi Headaway, Olivia Adams şi Raluk

Next Story

Deputatul Andronache Gabriel: „Cetățuia Brașovului  ajunge în administrarea Primăriei. Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat în ședința de astăzi Hotărârea de Guvern care stabilește transferul imobilului”