Brașov. 14 mai, Festivalul Narciselor de la Vad

Last Updated on aprilie 26, 2023 Brașovevnii și turiștii sunt invitați în cea mai mare poiană cu narcise din Europa, Dumbrava Vadului, care va fi deschisă din nou publicului din 14 mai, când este Festivalul Narciselor, informează newsbv.ro, preluat de Monitorul Expres.

Festivalul Narciselor se organizează de fiecare dată doar pe cele 7 hectare ale comunei. Ariile în care se găsesc aceste flori, cum este poiana de la Vad, sunt declarate rezervaţii naturale, ceea ce înseamnă protecţie şi pentru specie.

Brașov. 14 mai, Festivalul Narciselor de la Vad 1

La Vad sunt 398 de ha aflate în arie protejată, pe care cresc narcise. Doar 7 dintre acestea sunt ale comunei, iar celelate 391 de hectare au proprietari privaţi.

Printre soliștii și ansamblurile populare care vor urca pe scenă amintim Ionela Moruțan, Eugen Mihăilă, Mioara Marinca, Mariana Șandru, Viorica Cerbu, Flaviu Florea, Carmina Tatomir, Mioara Greavu, Iulia și Horațiu Haiduc, Formația de dansuri populare ,,Transilvania” Felmer, Ansamblul Folcloric ,,Făgărașul”, Adina Roșca și Cătălin Doinaș, scrie salutfagaras.ro.

Previous Story

Foto. Accident Brașov. Mașină răsturnată într-o prăpastie pe drumul de Poiană. 5 persoane rănite

Next Story

Foto Accident. 31 de elevi din Brașov duși la spital cu ambulanțele după ce două autocare s-au lovit pe DN 1