Aeroportul Brașov. Adrian Veștea: „Bilete vândute de peste 100.000 de euro”

Last Updated on aprilie 22, 2023 Autoritățile anunță în continuare că Aeroportul Brașov va fi inaugurat în data de 15 iunie cu un zbor Tarom. Până acum s-ar fi vândut bilete în valoare de peste 100.000 de euro.

Sunt foarte multe companii care deja au și vândut bilete. Din cunoștințele mele, există bilete vândute în valoare de peste 100.000 de euro către diverse destinații”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean, pentru Transilvania365, preluat de mytex.ro.

Aeroportul Brașov. Adrian Veștea: „Bilete vândute de peste 100.000 de euro” 1

Aeroportul Brașov este preferat de turiștii din zona de centru a țării care vor să meargă în vacanță în Antalya sau Creta. De asemenea, compania low-cost Dan Air este căutată pentru zborurile sale săptămânale către 8 destinații din 6 țări europene. Și Wizz Air a anunțat, de curând, curse de pe /către aeroportul brașovean.

Aeroportul Brașov. Cât de sigure sunt avioanele Dan Air

Pentru a câștiga încrederea pasagerilor, cei de la Dan Air, au anunțat că sunt asigurați de cea mai mare companie de acest gen din lume, Lloyds of London, anunță mytex.ro.

De asemenea, aeronavele Dan Air sunt de tip modern airliner – AIRBUS A320. Sunt cunoscute că fiind unele dintre cele mai sigure aeronave din lume.

Aeronavele sunt dotate cu un sistem de autodiagnostic, unde un Flight Warning Computer alertează echipajele prin intermediul ECAM de orice defecțiune apărută.

Aeronavele au între 2 și 3 sisteme redundante în funcție de importanța sistemului. Asta face ca în cazul în care unul dintre sisteme nu este operativ, sistemele de backup preiau atribuțiile, iar aeronavele se comportă normal, fără a fi degradate performanțele acestora.

Încă 29 de posturi scoase la concurs la Aeroportul Brașov

Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” RA a anunțat că scoate la concurs 29 de posturi, după cum urmează:
• 6 posturi de Agent de securitate aeroportuară, gradul IA, cod COR: 315509, în cadrul Serviciului Securitate Aeroportuară/Probleme Speciale-Documente Clasificate, Biroul Securitate Aeroportuară, anunță Monitorul Expres.

• 4 posturi de Agent de securitate aeroportuară, gradul I, cod COR: 315509, în cadrul Serviciului Securitate Aeroportuară/Probleme Speciale-Documente Clasificate, Biroul Securitate Aeroportuară;

• 3 posturi de Inspector siguranță operațională, gradul I, cod COR: 315508, în cadrul Direcției Tehnice – Operaționale, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență, Intervenție Salvare;
• 8 posturi de agent salvare aeroportuară și instalații de stins incendiu, cod COR: 315501, în cadrul Direcției Tehnice – Operaționale, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență, Intervenție Salvare;

• 8 posturi de conducător autospecială PSI, cod COR: 833204, în cadrul Direcției Tehnice – Operaționale, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență, Intervenție Salvare.
Concursul va avea următoarele etape succesive: selecţia dosarelor de înscriere; proba practică (sportivă), valabilă pentru toate posturile cu excepţia celor de Inspector siguranță operațională; proba scrisă, care va fi sub formă de test grilă; interviul.

Depunerea dosarelor se realizează în perioada 21 aprilie – 5 mai 2023, ora 13:00, la Compartimentul Resurse Umane, SSM, IT&C, cam. 313 etajul III, Consiliul Judeţean Braşov.
Candidaţii declaraţi admişi în urma analizei dosarelor vor susţine proba practică (sportivă), programată pe 15 mai 2023, iar cei care o vor promova vor intra în examenul scris care va avea loc pe 17 mai 2023, începând cu ora 11:00.

Previous Story

Adrian Veștea: „Se poate zbura în siguranţă de la Aeroportul Brașov”

Next Story

DAN AIR a semnat contractul cu Aeroportul Brașov. Zboruri către 8 destinații din 6 țări europene