Adrian Veștea: „Se poate zbura în siguranţă de la Aeroportul Brașov”

Last Updated on aprilie 21, 2023 Aeroportul Brașov este pregătit de zboruri, anunță preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. Adrian Veştea spune că la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav au fost realizate noi zboruri cu aeronava de Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR).

Avionul de verificări din zbor, YR-CAA, a revenit la Aeroportul Internaţional Braşov, după o pauză determinată de verificările tehnice periodice. Între Consiliul Judeţean Braşov şi AACR este în vigoare un contract pentru verificarea din zbor a procedurilor pentru Aeroportul Braşov.

Adrian Veștea: „Se poate zbura în siguranţă de la Aeroportul Brașov” 1

Este vorba despre proceduri convenţionale şi proceduri satelitare, cu o multitudine de scenarii ce trebuie verificate din zbor. Verificările efectuate astăzi (miercuri, 19 aprilie, n.r.) au confirmat că se poate zbura în siguranţă şi au fost proiectate corespunzător.

În momentul de faţă, setul de proceduri necesare pentru deschiderea Aeroportului este validat”, a declarat reprezentantul Consiliului Judeţean Braşov, conform bzb.ro.

El a menţionat că în perioada următoare, aeronava AACR va realiza noi verificări din zbor, pentru a verifica un nou set de scenarii, care suplimentează procedurile existente şi deja validate.
Reamintim că administraţia judeţeană braşoveană are în plan să deschidă Aeroportul Internaţional Braşov în 15 iunie.

Efectele deschiderii Aeroportului Brașov asupra pieței imobiliare

Brașovul a devenit cea mai mare piață rezidențială regională din România, după București – Ilfov, devansând Timișoara și Cluj-Napoca în primul trimestru din acest an. Peste 2.180 de case și apartamente au fost vândute în Brașov în primele trei luni din acest an, comparativ cu circa 2.050 de locuințe în Timiș și circa 1.800 de unități rezidențiale în Cluj, conform datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), așa cum a analizat Profit.ro, preluat de mytex.

Aproximativ 3.000 de locuințe noi ar putea fi livrate în acest an în Brașov și împrejurimi, potrivit datelor biroului local SVN Romania / Brașov. Circa 400 dintre acestea țintesc segmentul de investiții, fiind destinate exploatării turistice.

Brașovul înregistrează de câțiva ani o dezvoltare semnificativă. Estimez că va fi cel mai dinamic pol de dezvoltare economică din România pe termen mediu. Deja vedem investiții de sute de milioane de euro în noi unități de producție și proiecte logistice.

Tot mai multe branduri internaționale aleg Brașovul pentru investiții în unități noi de cazare. Deschiderea Aeroportului Brașov va avea un impact semnificativ în dezvoltarea economică a orașului cât și a segmentului turistic. Brașovul și Poiana Brașov au în continuare un potențial semnificativ de a atrage noi investiții”, a declarat Ionuț Nicolescu, președinte SVN Romania.

Previous Story

(Foto) Brașoveanca Maria Dănilă, prima româncă care cucereşte Vârful Annapurna din Himalaya. „Am urcat cu şerpaş şi oxigen”

Next Story

Aeroportul Brașov. Adrian Veștea: „Bilete vândute de peste 100.000 de euro”