Fundata, Brașov, destinația turistică numărul 1 a României în 2023. „Aici oamenii își continuă viața pastorală, tradițiile”

Jurnaliștii din cadrul Clubului Presei de Turism au întocmit o listă cu cele mai spectaculoase 10 destinații din România care merită văzute în 2023. Pe primul loc în preferințele jurnaliștilor specializați în turism s-a clasat în 2023 comuna Fundata, din județul Brașov.

Este localitatea situată la cea mai mare altitudine din țara noastră, cu gospodării aflate chiar și la 1300-1400 de metri altitudine, dar și cu cel mai curat aer din România, Fundata are ce arăta și este o zonă despre care poți spune că liniștește și delectează sufletul.

Fundata, Brașov, destinația turistică numărul 1 a României în 2023. „Aici oamenii își continuă viața pastorală, tradițiile” 1

Conform reprezentanților Clubului Presei de Turism din România, zona oferă o panoramă deosebită asupra Munților Bucegi, Leaota, Piatra Craiului și, atunci când e senin, se pot vedea chiar și Munții Făgăraș. Comuna include trei sate: Fundata, Fundățica și Șirnea, în care parcă intri în alte vremuri. Aici liniștea, frumusețea locurilor și secretele gastronomiei locale transformă șederea turistului în privilegiu.

Aici s-a scris istoria, aici s-au pierdut primele vieți ale românilor care au luptat în Primul Război Mondial, pentru eliberarea satului de pe granița Imperiului Austro-Ungar cu România de atunci, unde oamenii trăiau în gospodării care se întindeau uneori și de o parte și de alta a graniței. Tot aici oamenii își continuă viața pastorală, tradițiile”, justifică alegerea Gabriela Țigu, vicepreședinte Clubul Presei de Turism citată de clubpresadeturism.ro

Aici pot găsi peisaje pe gustul lor chiar și cei mai greu de mulțumit amatori de turism montan. Pentru cei cărora splendorile zămislite de natură nu le ajung, aici există și altfel de obiective, strâns legate de istorie: Monumentul Eroilor, Monumentul Istoric Biserica Ortodoxă Veche din Fundata (1843), Muzeul etnografic ”Nicolae Frunteș” din Șirnea.

”Casele vechi, transformate în pensiuni sau mici muzee ori conservate ca atare de gospodarii locului, își păstrează încă identitatea printre hotelurile, vilele și pensiunile construite în ultimii douăzeci de ani, cu o arhitectură care nu păstrează neapărat tradiția, dar mențin un stil adaptat spațiului montan și răspund nevoilor unei clientele care solicită un confort ridicat”, continuă Gabriela Țigu pledoaria pentru Fundata conform click

Iată lista completă a celor 10 destinații din România care merită vizitate în week-end-urile, vacanțele și concediile anului 2023, conform brasov.net:

-Comuna Fundata, județul Brașov.
-Bucovina
-Delta Dunării
-Sulina

-Gura Portiței, județul Tulcea
-Țara Hațegului
-Complexul Sturdza, Miclăușeni, județul Iași
-Șinca Veche, județul Brașov
-Țara Moților
-Stațiunea Durău, județul Neamț.

Previous Story

(Video) Imagini rare, surprinse în munții Făgăraș, cu cea mai mare felină din Europa. Un râs a fost filmat de activiștii Conservation Carpathia

Next Story

Se redeschid Catacombele Braşovului, de După Ziduri. „În această perioadă se desfășoară expertizarea catacombelor”