Braşovul a mai obţinut 200 de milioane de lei prin PNRR. Autobuze electrice, trasee de biciclete,  locuinţe pentru tineri, sistem de e-ticketing, staţii de reîncărcare pentru maşini electrice

Last Updated on martie 13, 2023 Allen Coliban a anunțat  la finalul săptămânii trecute că Primăria a semnat contracte de finanţare în valoare totală 200 de milioane de lei, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Investiţiile sunt pentru autobuze electrice, sistem de e-ticketing pentru transportul în comun metropolitan, staţii de reîncărcare pentru maşini electrice, trasee de biciclete şi locuinţe pentru tineri, anunță bzb.ro.

Conform declaraţiei primarului pentru amenajarea unor piste pentru biciclete au fost semnate patru contracte cu o valoare totală de peste 19 milioane de lei. Aceste piste vor fi amenajate pe traseele Prefectură – Pietrele lui Solomon, Tronsonul Răcădău – Centrul Civic, Făget – Ceasu’ Rău şi Făget – Griviţei – Mihai Viteazul.

Braşovul a mai obţinut 200 de milioane de lei prin PNRR. Autobuze electrice, trasee de biciclete,  locuinţe pentru tineri, sistem de e-ticketing, staţii de reîncărcare pentru maşini electrice 1

Un alt contract, cu o valoare de aproximativ 142 milioane de lei a fost semnat pentru achiziţionarea a 50 de autobuze electrice, iar suma de 6,3 milioane de lei a fost obţinută pentru dezvoltarea sistemului de e-ticketing pentru transportul public în zona metropolitan.
Tot săptămâna trecută a fost semnat un contract de finanţare în valoare de 6,5 milioane de lei, pentru achiziţionarea şi montarea unor staţii de încărcare a vehiculelor electrice.

Locuinţe sociale încălzite cu pompe de căldură, în cartierul Stupini – 25 de milioane de lei
Nu în ultimul rând, edilul a anunţat şi semnarea unui contract de 25 milioane de lei, pentru construirea a 60 de locuinţe sociale în zona Stupini. Spaţiile locative vor fi amenajate în 10 blocuri, ce vor fi încălzite cu ajutorul pompelor de căldură, iar pentru producerea de energie electrică vor fi instalate panouri fotovoltaice.

Previous Story

Dorian Popa, în cârje, la un concert în Brașov, după operatie. „Sunt la cea mai tare ședere din Brașov”

Next Story

Aeroportul Brașov. Zboruri spre Anglia, Italia, Germania, Spania, Belgia, Ungaria cu Dan Air