Brașov. „Lupul de la Rutieră” a fost arestat pentru 30 de zile. Era chiar premiat de ministrul de Interne pentru că nu lua mită

Last Updated on martie 28, 2023 Trei polițiști au fost arestați aseară pentru 30 de zile sub acuzația de luare de mită. Printre cei arestaţi preventiv se numără un poliţist de la Serviciul Permise şi Înmatriculări Auto, un poliţist de la secţia de poliţie Râşnov şi un complice al acestora, anunță G4Media.

Judecătorii Tribunalului Braşov au admis, luni seară, propunerea anchetatorilor şi au emis mandate de arestare preventivă pe numele a doi poliţişti – unul de la Poliţia Râşnov, celălalt de la Serviciul Permise şi Înmatriculări auto Braşov – şi al unui complice al acestora.

Brașov. „Lupul de la Rutieră” a fost arestat pentru 30 de zile. Era chiar premiat de ministrul de Interne pentru că nu lua mită 1

Abuz în serviciu, respectiv persoane care ar fi trebuit să ajungă la anumite destinații unde este nevoie de permis de liberă trecere, cum ar fi în zona Poiana Brașov. Au beneficiat de această facilitate fără plata taxei de liberă trecere pe baza influenței pe care anumiți polițiști au avut-o”, transmit anchetatorii, potrivit Digi FM.

Decizia judecătorilor poate fi contestată, nefiind definitivă.

Pentru al patrulea poliţist care fusese reţinut pentru 24 de ore procurorii nu au cerut arestarea preventivă, el colaborând în cadrul anchetei. Nici pentru ceilalţi reţinuţi nu au fost formulate propuneri de arestare preventivă.

Audierile în acest dosar vor continua, în cursul zilei de marţi.

Printre poliţiştii arestaţi preventiv se numără agentul şef Ioan Cornel Sandu, de la Poliţia Râşnov, suspectat că a primit mită sub formă de servicii la SPA şi sponsorizări din partea unui operator din turism din Poiana Braşov.

Sandu, cunoscut şoferilor braşoveni sub porecla „Lupul”, îşi crease un renume de poliţist incoruptibil, primind, în anul 2021, Placheta de Onoare a Poliţiei Române [pentru rezultatele deosebite obţinute în cariera profesională”.

Duminică, 20 de percheziţii au avut loc în acest dosar, descinderile având loc inclusiv la locurile de muncă ale unora dintre suspecţi.

Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada septembrie 2022 – martie 2023, lucrători MAI din instituţiile anterior menţionate ar fi pretins şi primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri şi alte valori, pentru nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu ori pentru a le îndeplini necorespunzător.

Astfel, există date conform cărora poliţişti rutieri ar fi primit, în anumite situaţii, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice.

De asemenea, unul dintre poliţişti ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reţinuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situaţie, prin activităţile întreprinse, poliţistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor.

Totodată, cercetările vizează şi fapte ale unor lucrători din cadrul SPCRPCÎV care, în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidaţii la obţinerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferenţial, diverse persoane fie pentru susţinerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului”, precizau anchetatorii într-un comunicat.

Previous Story

Brașov. Jandarm ucis pentru 5.000 de euro. S-a făcut scut în faţa vărului, care avea datorii

Next Story

Efectul Aeroportului Brașov asupra celui din Sibiu: „Va avea pasageri. Dacă sunt diferențe semnificative de preț la biletele de avion, vei merge la aeroportul unde este mai ieftin, și biletele mai ieftine sunt acolo unde este concurență, deci  aeroporturile din București și Cluj sunt în avantaj din perspectiva asta”