(Video) Capre negre în Prăpăstiile Zărneștiului din Piatra Craiului. „În timpul iernii versanții înclinați, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai ușor hrana și se adăpostesc de prădători”

Last Updated on februarie 24, 2023 Regia Națională a Pădurilor Romsilva a prezentat un video în care a surprins în Prăpăstiile Zărneștiului din Parcul Național Piatra Craiului, mai multe capre negre.

Caprele negre preferă în timpul iernii versanții înclinați, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai ușor hrana și se adăpostesc de prădători. Iarba uscată, cu care se hrănesc iernile, este mai ușor descoperită aici, cum ar fi mușchii, lichenii sau cetina de molid”, explică Romsilva, conform Adevarul.

(Video) Capre negre în Prăpăstiile Zărneștiului din Piatra Craiului. „În timpul iernii versanții înclinați, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai ușor hrana și se adăpostesc de prădători” 1

Structura grupurilor de capre negre, în continuă schimbare

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Aceste animale au habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Având musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate, caprele negre se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Parcul Național Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor, asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată”, mai precizează Romsilva, potrivit brasov.net.

Parcul are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri. Dintre acestea, peste 6.000 de hectare sunt protejate.

Capra neagră (Rupicapra rupicapra) este un animal care face parte din familia Bovidae, subfamilia Caprinae. Ea este răspândită în regiunile muntoase din Europa și Asia Mică. Trăiește în grupuri de 15-30 de capre.

Advertisements
Previous Story

Brașovenii, supărați că de astăzi plătesc 4 lei pe un bilet de autobuz. „3 persoane (familie) daca vor sa meargă pana în centru, plătesc 24 Ron dus întors. Daca aleg mașina, vor plăti 6 lei parcare (2 ore), si vreo 5 lei motorina”

Next Story

FC Brașov a egalat în minutul 90+4. Dan Alexa: „Mă bucur că nu am cedat și am avut reacție”