Surse. Brașov. Percheziții la Spitalului Militar Regina Maria. Medicii luau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților

Last Updated on februarie 17, 2023 Se desfășoară percheziții în județele Brașov, Iași și Neamț. Anchetatorii au descins și la Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași. Mai mulți medici sunt suspectați că ar fi montat pacienților stenturi, stimulatoare cardiace și defibrilatoare luate de la morți, anunță Digi 24. Pacienții care le primeau le plăteau ca fiind noi.

Conform oamenilor legii, din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă cu privire la săvârșirea mai multor infracțiuni de dare de mită, luare de mită și falsuri, săvârșite de cadre medicale sau persoane din anturajul acestora, precum și indicii cu privire la faptul că aceste cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale cardiace (stimulatoare cardiace și defibrilatoare), care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea ori viața unor persoane, pacienți ai acestora, anunță stiripesurse.ro.

Surse. Brașov. Percheziții la Spitalului Militar Regina Maria. Medicii luau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților 1

De asemenea, anchetatorii au constatat încălcări ale prevederilor legale în domeniul construcțiilor, cu privire la un imobil situat într-o zonă încadrată ca arie protejată.

Conform acelorași judiciare, doi medici din Iași, și unul din Brașov, care lucrează la Secția de Cardiologie din cadrul Spitalului Militar Regina Maria din municipiul Brașov, dețineau un ONG prin care introduceau banii în circuit legal. Din acei bani, cei doi medici ar fi construit o casă de vacanță într-o arie naturală protejată. Anchetatorii verifică acum cum au obținut avizele.

După efectuarea perchezițiilor domiciliare, echipele constituite împreună cu organele de control din cadrul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală-Direcția regională antifraudă fiscală Suceava vor efectua controale specifice, în vederea luării măsurilor legale cu privire la operațiunile derulate de societățile comerciale vizate, în domeniul producerii și distribuției de echipamente și dispozitive medicale.

De asemenea, vor fi puse în executare nouă mandate de aducere ale persoanelor cercetate în cauză și vor fi citați mai mulți martori, în vederea audierii, activitățile urmând a fi desfășurate la sediul I.P.J. Iași.

Previous Story

(Video) Aeroportul Brașov. Turnul virtual de control este funcțional. Veștea: „Conexiunea funcţionează”

Next Story

Brașov. Aro Palace a vândut restaurantul Panoramic lui George Copos: „Vom reda comunităţii Panoramicul, vom investi şi în telecabină, şi în restaurant“