Surse. Aeroportul Brașov. Primul zbor de linie spre Frankfurt cu Wizz Air

Last Updated on februarie 8, 2023 După ce au fost anunțate primele zboruri de vacanță de pe Aeroportul Brașov, au apărut și primele informații despre zborurile ed linie, cele mai așteptate.

Proprietarul agenției de turism Paralela 45, Alin Burcea, a spus în timpul conferinței de presă legată de lansarea oficială a pachetelor de vacanță scoase pe piață cu plecare din Brașov, că o companie aeriană este în block-star-uri pentru a opera curse de linie de la Brașov : Wizz Air, anunță Monitorul Expres. 

Surse. Aeroportul Brașov. Primul zbor de linie spre Frankfurt cu Wizz Air 1

Din surse neoficiale am aflat că negocierile sunt pe ultima sută de metri pentru destinația Frankfurt. Dar liniile aeriene solicită documente clare care să justifice alegerea unei destinații care să plece din Brașov.

Problema este că, pentru a avea o cursă profitabilă, orice linie aeriană solicită date concrete despre posibila încărcare a aeronavelor. Astfel încât, responsabilii noului aeroport trebuie sa dovedească faptul că au pasageri care să plece din Brașov spre diverse destinații, cu curse de linie, nu în concediu.

Astfel încât administrația noului aeroport trebuie să poarte negocieri dure pentru a atrage, în primă fază, una sau mai multe linii aeriene regionale care operează în România : Tarom, Wizz Air sau Ryanair. Blue Air nu mai există. Deci acestea sunt primele ținte, pentru curse de linie, cu destinații altele decât de concediu !

Burcea a declarat foarte răspicat că în România nu vin turiști străini. Cu o experiență de peste 25 de ani în turism, pare că știe ce vorbește. Mai mult, proprietarul companiei Paralela 45 a declarat că România nu are un Ministru al Turismului, și din această cauză nici nu vor apărea mai mulți turiști străini în România, mai scriu cei de la Monitorul Expres. Cu un buget de 1,5 milioane de euro pentru promovarea României ca și destinație turistică, este aproape imposibil să atragi doritori de a vizita țara noastră.

Zbor spre Turcia la o zi după termenul dat de autorități

La numai o zi după termenul anunţat de autorităţi, ar urma să decoleze de pe noul aeroport şi primul avion. Zborul va avea destinaţia Turcia, iar la una dintre agenţiile care au pachete de servicii turistice cu zbor de la Brașov, 35 la sută din locuri sunt rezervate deja, anunță Observator Tv.

Alin Burcea, proprietar agenţie: Dacă primele zboruri nu vor putea fi performate din cauză că nu s-au luat nu ştiu ce avize, vom muta zborurile pe Bucureşti. Turiştii să nu îşi facă probleme, ei nu trebuie să dea niciun ban în plus.

Alexandru Anghel, director Regie Autonomă: Noi în momentul de faţă suntem în grafic. Avem echipamentele, sunt verificate, sunt funcţionale şi mai sunt lucruri care ţin de partea administrativă şi sunt pe cale de a se rezolva.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Primul zbor, 16 iunie,  spre Antalya. De la 448 de euro sejurul de 7 nopți la hotel de 4 stele

Next Story

Mergi? SlanăFest la Brașov, Festivalul clătitelor la Prejmer