Brașov. 5 polițiști corupți de la rutieră au fost arestați pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Last Updated on februarie 2, 2023 Cinci poliţişti rutieri din Braşov, acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu, au fost reținuți în urma perchezițiilor făcute miercuri. Patru dintre ei sunt de la Poliţia Codlea, iar al cincilea este de la Poliţia Ghimbav.

Potrivit oficialilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, acuzaţiile privind infracţiunile de corupţie aduse celor cinci poliţişti sunt formulate în contextul în care aceştia ar fi primit mită pentru a nu aplica prevederile Codului Rutier, informează g4media.ro.

Brașov. 5 polițiști corupți de la rutieră au fost arestați pentru luare de mită şi abuz în serviciu 1

Cercetările în acest dosar au început încă din anul 2021, fiind cercetat şi un al şaselea poliţist de la unitatea de poliţie din Codlea, faţă de care procurorii nu au dispus măsuri preventive.

Totodată, au fost puse în executare un număr de 13 mandate de aducere a persoanelor implicate.

Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

“Lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul SJA Covasna au fost delegaţi să efectueze activităţi de urmărire penală cu privire la faptul că, în perioada decembrie 2021 – ianuarie 2023, cei şase lucrători MAI ar fi pretins şi primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri şi alte valori, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu aplica măsuri contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere”, au precizat reprezentanţii DGA, potrivit stiri.tvr.ro.

Miercuri, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, au făcut 18 percheziţii domiciliare la locuinţele unor poliţişti din cadrul IPJ Braşov şi la sediul unei subunităţi de poliţie, într-un dosar în care şase poliţişti sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie şi fapte asimilate acestora, a transmis, miercuri, Direcţia Generală Anticorupţie, într-un comunicat de presă.
Subunitatea de Poliţie unde ofiţerii DGA şi procurorii au făcut percheziţii este Poliţia Codlea.

Previous Story

Accident Brașov. 7 persoane rănite pe DN 13, transportate cu ambulanțele la spital

Next Story

Brașov. Mai puține terase, mai multe bănci pe Republicii și în Piața Sfatului. Acum sunt 4.000 de locuri pe terase și doar 100 de locuri pe bănci