Poiana Brașov, trotuarele cu zăpadă arată mai rău decât pârtiile de schi, „Aproape mi-a inghitit copilul”

Last Updated on februarie 7, 2023 Ninsoarea de zilele trecute a luat prins surprindere autoritățile, nicio surpriză, care nu au fost în stare să curețe trotuarele din Poiana Brașov.

În Poiana Brașov multe trotuare arată mai rău decât pârtiile de schi unde, măcar, zăpada e bătătorită, spun cei de la Stirile Pro Tv. Unul dintre cele mai intens circulate trotuare din Poiană Brașov n-a fost deloc deszăpezit. Nu e de mirare că turiștii sunt nevoiți să folosească șoseaua ca să se deplaseze.

Roxana B.:Trotuarele din Poiana Brasov 😢. Acesta inca arata bine, cel de pe partea cealalta aproape mi-a inghitit copilul😥Pacat ca ne gandim doar la masini…”

Poiana Brașov, trotuarele cu zăpadă arată mai rău decât pârtiile de schi, „Aproape mi-a inghitit copilul” 1

 

Brașovul vrea încă 10 km schiabili

România deține 189 de kilometri de domeniu schiabil, cam cât o singură stațiune din Franța, Elveția, Italia sau Austria.

În week-end, mii de turiști din toată țara și chiar din străinătate au luat cu asalt pârtiile de la noi pentru ore bune de distracție petrecute pe schiuri. Dar pasionații sporturilor de iarnă se confruntă cu mai multe probleme.

Ca să ajungi din Brașov până în Poiană îți trebuie nervi de oțel să reziști. Să faci un drum de câteva minune în mai bine de o oră e o nebunie! Pentru că avem stațiuni montane și nu avem infrastructură. Toată lumea vrea să ajungă cu mașina, dacă s-ar putea, până pe pârtie.

Doar pentru un loc de parcare ai de dat ture de jumătate de oră. Asta e o mare problemă! Vrem turiști, dar nu ne dezvoltăm. Sunt cozi kilometrice ca să ajungi în stațiune”, spune unul dintre cei care s-au încumetat să schieze în Poiana Brașov, potrivit Gazeta Sporturilor.

Primăria Braşovului are în plan extinderea domeniului schiabil din Poiană. Suprafaţa schiabilă este de 20 km de pârtii de schi, iar proiectul presupune adăugarea a încă 10 kilometri.

Potrivit proiectului de extindere, domeniul schiabil va fi extins spre Râşnov. Proiectul include amenajarea a 10,4 km de pârtii (Drumul Albastru, Vanga Mare şi pârtii de legătură). Reţeaua de pârtii va face legătura între partea superioară a masivului Postăvarul şi zona Cheişoara din Râşnov“, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al primăriei de sub Tâmpa.

Previous Story

Școlile din Brașov, cele mai violente din România. 1.500 de acte de violenţă într-un an: atacuri la persoană, atentate la securitatea unităţii şcolare, la bunuri, dar şi alte fapte de violenţă

Next Story

Brașov. Mai multe parcări din Centru ar putea fi desființate. Înlocuite cu piste de biciclete