Poiana Brașov. Au fost pornite tunurile care produc zăpadă artificială. „Schiați cu precauție, reducând considerabil viteza”

Last Updated on februarie 20, 2023 Primăria Brașov anunță că au fost puse în funcțiune turnurile de zăpadă din Poiana Brașov. Au ajutat mult temperaturile scăzute.

În aceste condiții, schiați cu precauție, reducând considerabil viteza, deoarece în zonele în care acționează instalațiile de producere a zăpezii consistența acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea.

Poiana Brașov. Au fost pornite tunurile care produc zăpadă artificială. „Schiați cu precauție, reducând considerabil viteza” 1

Totodată, purtați ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună. În zonele în care se produce zăpadă au fost montate atenționări”, au declarat reprezentanții primăriei Brașov, citați de brasov.net.

 

Toate pârtiile sunt în condiții bune. Stratul de zăpadă bătută pe pârtiile din partea superioară a muntelui are aproximativ 30 de cm, iar pe cele din partea inferioară are 20 de cm.

Astăzi se schiază pe toate pârtiile din masivul Postăvarul: Kanzel, Doamnei, Ruia, Drumul Roșu, Sulinar, Subteleferic, în zona superioară a pârtiei Lupului, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), Lupului inferior. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze, anunță Biz Brasov.

Poiana Brașov. Au fost pornite tunurile care produc zăpadă artificială. „Schiați cu precauție, reducând considerabil viteza” 2

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează astăzi sunt telecabina Kanzel, telegondola, telescaunele Ruia și Lupului și teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion, cu precizarea că suntem sub avertizare meteo de vânt sever, ceea ce ar putea determina oprirea unor instalații de transport pe cablu, în special a celor care fac legătura cu partea superioară a masivului (telecabina și telegondola).

În aceste condiții, recomandarea celor care vor să schieze astăzi în Poiana Brașov este să își achiziționeze cartele cu puncte. Temperatura în această dimineață, la ora 9.00 este de -8 grade Celsius în masiv și – 4 grade în Poiana Brașov.

Elevii din județul Brașov au intrat în ,,vacanța de schi”, până vineri

Elevii din Braşov, dar şi din alte 28 de judeţe şi din Capitală sunt, de astăzi, în vacanţa mobilă de schi, la alegerea Inspectoratelor Şcolare Judeţene. Pentru ei, vineri, 17 februarie, s-a încheiat modulul 3 din anul şcolar 2022-2023, urmând ca, după această vacanţă de schi de o săptămână, să înceapă modulul cu numărul 4, luni, 24 februarie, anunță SalutFagaras.ro.

Odată cu începerea celui de-al 4-lea modul de învăţare, vor debuta şi Programul naţional „Şcoala altfel” şi Programul „Săptămâna verde”, care trebuie derulate până în 16 iunie.

Reamintim că din anul școlar 2022-2023 a fost modificată radical structura anului școlar, astfel că în loc de semestre există 5 module de învățare, care alternează cu cinci vacanțe.

Previous Story

Cetăţuia Braşovului, predată de la Aro Palace la Statul Român. Guvernul o va da Primăriei Brașov sau ministerului Culturii?

Next Story

Colegiul Medicilor ia atitudine în doctorului din Brașov care monta dispozitive cardiace de la morți. „Este ilegal, imoral şi nedeontologic. Nu există niciun fel de scuză”