Zoo Brașov. Puiul vedetă de maimuță Colobus are două săptămâni și stă toată ziua în brațe. „Când mama își ia un pic de timp liber sau mănâncă, atunci dă puiul în grija partenerului sau altei femele”

Last Updated on ianuarie 12, 2023 Un pui de maimuță este răsfățatul Grădinii Zoologice din Brașov. Cu doar trei zile înainte de Anul Nou, familia de maimuţe Colobus s-a mărit. Puiul născut în captivitate este perfect sănătos, foarte atașat de părinţii lui, dar și curios să descopere lumea. Puiul este complet alb deocamdată, spre deosebire de părinţii lui. Este hrănit numai cu lapte, dar curând va putea mânca fructe, muguri şi frunze.

Roger Rois, șef serviciu Zoo Brașov: “La vârsta pe care o are, de 2 săptămâni, se hrănește doar cu lapte matern. Peste câteva luni, când va începe să fie înțărcat, va trece și la mâncarea solidă, normală acestei specii.”
Zoo Brașov. Puiul vedetă de maimuță Colobus are două săptămâni și stă toată ziua în brațe. „Când mama își ia un pic de timp liber sau mănâncă, atunci dă puiul în grija partenerului sau altei femele" 1
Zoo Brasov: „Îi urăm bun venit celui mai nou membru al familiei noastre de Colobus!”

La rândul lor, îngrijitorii se asigură că familia de maimuțe are parte de tot confortul, potrivit Digi 24. 

Roger Rois, șef serviciu Zoo Brașov: “Când temperaturile coboară sub 10 grade, deja nu mai e recomandat să le ținem în spațiul exterior, chiar dacă s-au adaptat. Într-o anumita măsură, există riscul să se îmbolnăvească.”

Specia Colobus, din care face parte puiul, este una rară și deosebit de interesantă, spun specialiștii.

Alin Pânzaru – administrator Zoo Brașov: “Ei sunt crescuți de ambii părinți și chiar și de alte femele. Când mama își ia un pic de timp liber sau mănâncă, atunci dă puiul în grija partenerului sau altei femele.”

 

Va mai dura cel puţin o lună până când puiul o să înceapă să se mişte independent de membrii familiei sale, potrivit specialiştilor. Atunci, îngrijitorii îi pot afla sexul şi, tot atunci, vor putea lansa o campanie prin care puiul să primească un nume, anunță Observator TV.

Previous Story

Braşov, în top 10 cele mai frumoase oraşe din Europa pentru city break-uri

Next Story

Încep angajările la Aeroportul Brașov. 51 de posturi disponibile. „Momentan este gândită pentru un program de 12 ore”