(Video) Ce s-a mai făcut la Aeroportul Brașov. Adrian Veştea: „Marcajele și inscripționările pistei sunt finalizate”

Last Updated on ianuarie 6, 2023 Președintele Consiliului Județean Brașov a anunțat că au fost finalizate marcajele la Aeroportul Brașov.

„Marcajele și inscripționările pistei şi suprafețelor de mișcare ale Aeroportului Internațional Braşov-Ghimbav sunt finalizate.
Trasarea lor s-a încheiat la finele anului trecut, când s-au desfăşurat şi procedurile de recepţie a lucrărilor realizate de firma SC GIROD Semnalizare Rutieră SRL.

(Video) Ce s-a mai făcut la Aeroportul Brașov. Adrian Veştea: „Marcajele și inscripționările pistei sunt finalizate” 1

Au fost trasate marcaje pentru o suprafață de 12.200 mp, în culorile galben, roșu, alb reflectorizant, precum și 700 mp de marcaje negre.

În domeniul aeronautic există o diversitate de marcaje – axial, prag pistă, zonă de Touch Down, marcaj de punct de ţintă, marcaj de punct de aşteptare, poziţii de parcare la platformă, indicativ direcţie aterizare, marcaj marginal, marcaj de întoarcere ”, a explicat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, potrivit mytex.ro.

5 kilometri, 4 benzi: CNAIR caută un proiectant pentru drumul către Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitaţia pentru pregătirea documentaţiilor tehnice aferente drumului care va lega Aeroportul Internaţional Braşov de municipiul reşedinţă de judeţ, dar şi de autostrăzile care se vor întâlni în nodul rutier de la Codlea, anunță bzb.ro.

Conform anunţului postat pe platforma electronică de achiziţii publice, valoarea contractului pentru elaborarea studiului de prefezabilitate şi a celui de fezabilitate este cuprinsă între minim 1.268.907 lei şi maxim 1.522.688 lei, iar ofertele sunt aşteptate până în 14 februarie. În cazul în care va fi atribuit contractul de servicii, consultantul va avea la dispoziţie 9 luni pentru a finaliza cele două studii.

Drumul de legătură va avea o lungime de aproximativ 5 km şi va porni de la Ocolitoarea Braşovului, în zona CATTIA, va intersecta DJ 103C (care porneşte din Ghimbav şi duce spre Aeroport) şi se va termina la intrarea în Codlea, de unde va începe sectorul de autostradă Braşov-Făgăraş (A3, care se va continua spre Sibiu, de unde există deja drumuri de mare viteză către graniţa de vest a României).

Prin realizarea acestui drum, reprezentanţii CNAIR susţin că traficul rutier spre şi dinspre aeroport se va desfăşura direct din ocolitoarea Braşovului, fără ca maşinile să mai treacă prin oraş şi fără ca traficul de pe DN 1 (dinspre Făgăraş) să fie sufocat (asta după ce se va construi autostrada).

Viitorul drum de legătură va fi proiectat la patru benzi şi ar putea fi realizat în decurs de patru ani. Finanţarea şi implementarea proiectului vor fi asigurate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), din cadrul Ministerului Transporturilor.

Previous Story

Opera Brașov a vândut într-o singură zi toate biletele pentru spectacolele din ianuarie

Next Story

Maternitatea Brașov va avea două lifturi exterioare