Criminalul din Bran a fost găsit de câinele polițist Bata. S-a oprit în dreptul gardului locuinței criminalului și nu s-a mai mișcat din loc

Last Updated on ianuarie 17, 2023 Criminalul din Bran a fost găsit de câinele polițist Bata. S-a oprit în dreptul gardului locuinței criminalului și nu s-a mai mișcat din loc

Suspectul criminal a fost prins cu ajutorul câinelui polițist Bata. Suspectul a fost arestat de judecători pentru 30 de zile. El a admis că i-a lovit cu cuţitul pe cei doi soţi, nu recunoaște şi agresiunea cu toporul.

Pe lângă criminaliști din Brașov și București, sprijiniți de polițiștii de la operațiuni speciale, în anchetă a fost implicată și Bata, unul dintre câinii antrenați în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Brașov pentru depistare de urmă și miros, anunță RTV.

Criminalul din Bran a fost găsit de câinele polițist Bata. S-a oprit în dreptul gardului locuinței criminalului și nu s-a mai mișcat din loc 1

Echipele de polițiști erau pregătite pentru căutări ample prin pădurile din zonă. Într-o primă fază a anchetei s-a crezut că suspectul dublei crime a fugit după ce i-a ucis pe Nicu și Alexandra Pepene. Satul Șimon din comuna Bran oferă ascunzători generoase pentru oricine cunoaște zona, iar despre criminal s-a presupus de la bun început că este un om al locului. Căutările terestre începuseră, dar în paralel a fost adusă și Bata în curtea victimelor pentru a adulmeca urmele.

Bata a fost cea care s-a oprit în dreptul gardului locuinței criminalului și nu s-a mai mișcat din loc. A fost un indiciu suficient de puternic pentru ca polițiștii să nu mai bâjbâie și să se oprească în dreptul curții indicate de Bata drept zonă de interes pentru cauză.

Cățelușa nu s-a depărtat prea mult de casa soților omorâți, ba din contră, s-a oprit exact în dreptul unui gard improvizat care despărțea proprietatea victimelor de cea a unei rude despre care vecinii anunțaseră polițiștii să se afla în dușmănie cu Nicu și Alexandra.

Bata nu s-a mai mișcat din loc, iar atunci au înțeles polițiștii că este o zonă de interes, iar cățelușa a luat urma suspectului. La scurt timp, în curtea indicată de Bata au fost găsite armele folosite de criminal, un ciocan și un topor. Erau aruncate aparent la întâmplare prin curte și prezentau urme de ”substanță de culoare brun roșcat”, cum este descris sângele într-o astfel de situație, înainte de analizele de laborator, potrivit brasov.net.

Anchetatorii au explicat că au intrat în casa suspectului după ce au obţinut un mandat, iar acesta s-a refugiat în pod, cu un cuţit, ameninţând că se omoară şi chiar zgâriindu-se cu cuţitul. Primele date din anchetă arată că între bărbatul ucis şi suspectul de crimă exista un litigiu la Judecătoria Zărneşti privind grăniţuirea, iar anterior suspectul reclamase la Poliţie familia victimei pe motiv că îi încalcă proprietatea, reclamaţiile fiind clasate.

Previous Story

Foto Brașov. A început construcția celui mai mare terminal RAT, lângă gară. 12 peroane, 70 de arbori și 20 de arbuști decorativi

Next Story

Video Brașov. Cât s-a construit din Sala Polivalentă