Brașov. Medicul Sorin Baloş, condamnat la închisoare pentru șpagă. A fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operaţie pe cord deschis

Last Updated on ianuarie 31, 2023 Judecătorii de la tribunalul Brașov au anunțat pedeapsa pentru chirurgul braşovean Sorin Baloş, prins de procurori pentru luare de mită.

Pentru luare de mită de la patru pacienţi, el a primit o pedeapsă de 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 4 ani.

Brașov. Medicul Sorin Baloş, condamnat la închisoare pentru șpagă. A fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operaţie pe cord deschis 1

Chirurgul braşovean Sorin Baloş a fost prins în flagrant la începutul lunii noiembrie 2021, într-o clinică privată din Braşov, în timp ce lua mită pentru o operaţie pe cord deschis. Acesta a fost surprins de anchetatori luând 8.000 de lei de la rudele unui pacient operat, după ce, anterior, ar mai fi primit 2.000 de lei, anunță Libertatea.

“(…) Condamnă pe inculpatul Baloş Sorin la pedeapsa de 2 ani şi 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (3 acte materiale, privind pe pacienţii Voiculescu Doina, Gheaţă Minodora şi Preda Eftinia).

În baza art. 62 C.pen., aplică inculpatului Baloş Sorin, pe lângă pedeapsa închisorii, şi pedeapsa amenzii penale în cuantum de 14.000 lei (200 zile amendă x 70 lei /zi). În baza art.66 alin.1 lit. a, b, g Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a mai exercita profesia de medic în unităţile spitaliceşti de stat, cu excepţia situaţiilor de urgenţă pe o perioadă de 1 an, în condiţiile prevăzute de art.68 Cod penal.

În baza art. 65 C.pen., aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b, g Cod penal (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a mai exercita profesia de medic în unităţile spitaliceşti de stat, cu excepţia situaţiilor de urgenţă ), pe durata şi în condiţiile prevăzute de art.65 alin.3 Cod penal. 2″, se menţionează în hotărârea Tribunalului, publicată pe portalul instanţelor, transmite Stirile Pro Tv.

Chirurgul braşovean Sorin Baloş a fost prins în flagrant la începutul lunii noiembrie 2021, într-o clinică privată din Braşov, în timp ce lua mită pentru o operaţie pe cord deschis.

Previous Story

Al patrulea magazin Kaufland din Brașov se deschide pe fosta platformă industrială Fartec

Next Story

Brașov. Locuitorii din Șchei și-au salvat cartierul. Dealurile nu vor mai fi demolate, vor fi construite „blocuri” doar cu 6 apartamente