Brașov. Haite de câini în Noua, bărbat ucis de câini în Roadeș. La București o femeie a fost ucisă de câini

Last Updated on ianuarie 23, 2023 Drama de la București readuce în discuție problema câinilor maidanezi. Autoritățile nu mai capturează câini pentru că nu mai au unde să-i țină, costă foarte mult cazarea lor astfel că-i lasă pe străzi, în grija iubitorilor de animale. Haite de câini au reapărut și în Brașov, de exemplu în cartierul Noua.

Polițiștii au fost chemați, vineri, în localitatea Roadeș, acolo unde bărbatul de 71 de ani a fost găsit inconștient cu urme de mușcături pe corp, potrivit publicației locale Biz Brașov.

Brașov. Haite de câini în Noua, bărbat ucis de câini în Roadeș. La București o femeie a fost ucisă de câini 1

„La data de 20.01.2023, în jurul orei 11.30, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brasov a fost sesizat prin apel de urgență cu privire la faptul că, pe raza localității Roades, un bărbat în vârstă de 71de ani ar fi fost mușcat de mai multe exemplare canine, fiind în stare inconștientă.

Ulterior, a fost declarat decesul persoanei în cauză”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În Noua, pe Rosmarinului și Levănțicăi, haitele de câini țin oamenii în casă. Tineri, seniori, familii cu copii, stau ascunși de frica ”comunitarilor ”, anunță Monitorul Expres.

Brașov. Haite de câini în Noua, bărbat ucis de câini în Roadeș. La București o femeie a fost ucisă de câini 2

”A fost mâncată de vie!”

Ana, o femeie de 43 de ani alerga pe Lacul Morii din Capitală. O haită a atacat-o şi a mâncat-o de vie. În aprilie, anul trecut, în acelaşi loc, femeia a mai fost sfâşiată de câini. A avut răni extrem de grave şi a rămas cu sechele dureroase. Chiar şi aşa, credea că lucrurile se pot schimba, potrivit Observator Tv. Era activist de Mediu şi sportiv îndrăgostit de natură.

Martor: Un băiat care alerga pe bicicletă în faţa casei noastre a început să ţipe la părinţii mei: O femeie este atacată, o femeie este atacată! Era înconjurată de vreo 20 de câini. Era decedată.

Ana Măiţă, activistă: A fost omorâtă ca în junglă, de animale, mâncată de vie. Adăposturile sunt suprapopulate, nu mai intra niciun câine, nu se mai capturează nimic.

Cum să te aperi dacă ești atacat de câini agresivi

Instructor dresaj canin, pentru Digi 24: Totdeauna este bine să nu încercăm să gesticulăm, să țipăm, să nu atacăm câinele care vine spre noi, să încercăm să găsim un punct de sprijin, un zid, gard, o piatră foarte mare, care să îi arate haitei de câini că nu suntem vulnerabili.

Să nu încercăm să îi ademenim, pentru că atunci vor intra într-o reacție mai agresivă pentru a se apăra. Vor lătra de la distanță la început, te vor avertiza că ești pe terenul lor. În momentul în care vor veni spre tine, cel mai important lucru e să nu fugi, că nu vei reuși să scapi.

E important ca oamenii să sterilizeze câinii conform legii, să nu îi abandoneze, să nu îi lase să iasă din curte, să securizeze curtea și să îi educăm.

Previous Story

Brașov. Trei tineri arestați după ce au tâlhărit un trecător în zona Maternității și i-au furat 1.200 de lei

Next Story

Brașov. 8 lei un bilet de autobuz RATBV cu două călătorii. Dar abonamentele se ieftinesc. Primarul Allen Coliban: „Sperăm să avem o creştere semnificativă a încasărilor din vânzarea abonamentelor”