Brașov. Flavia Boghiu: „Introducem transportul școlar și pentru elevii din Stupini”

Last Updated on ianuarie 6, 2023 Viceprimarul Flavia Boghiu a anunțat că și elevii din Stupini vor avea la dispoziție autobuze școlare. Noua linie de transport școlar va avea un traseu de 17,2 km și va fi deservită de un autobuz care va circula pe relația Str. Fundăturii – Str. Albinelor – Str. Bârsei – Cap linie Lujerului – Str. Bârsei – Str. Plugarilor – Str. Dimitrie Anghel – Str. Abatorului – Str. Grigore Ureche – Bd. Griviței – Str. 13 Decembrie – Bd. Iuliu Maniu – Bd. Nicolae Iorga – Cap linie Livada Poștei – Str. Mureșenilor – Str. George Barițiu – Stația Șirul Beethoven.

Flavia Boghiu: „Introducem transportul școlar și pentru elevii din Stupini.
La inițiativa primarului Allen Coliban, de luni, 09 Ianuarie deschidem un nou traseu de autobuze destinat transportului elevilor, între Stupini și Șirul Beethoven.

Brașov. Flavia Boghiu: „Introducem transportul școlar și pentru elevii din Stupini” 1

Deși elevii beneficiază de transport public gratuit, mulți părinți îi duc pe cei mici cu mașina la școală, pentru că e mai comod și pentru a-i ști în siguranță. Acest program vine ca alternativă la acest obicei și îi ia dimineața pe elevi, cu autobuze dedicate lor, având un agent de la Poliția locală în fiecare autobuz și parcurgând trasee special concepute pentru acest program.

Scopul principal este de a descongestiona traficul de dimineață din preajma școlilor și de a contribui la formarea obiceiurilor de utilizare a transportului în comun, încă din copilărie.

Brașov. Flavia Boghiu: „Introducem transportul școlar și pentru elevii din Stupini” 2

Noua linie de transport școlar va avea un traseu de 17,2 km și va fi deservită de un autobuz care va circula pe relația Str. Fundăturii – Str. Albinelor – Str. Bârsei – Cap linie Lujerului – Str. Bârsei – Str. Plugarilor – Str. Dimitrie Anghel – Str. Abatorului – Str. Grigore Ureche – Bd. Griviței – Str. 13 Decembrie – Bd. Iuliu Maniu – Bd. Nicolae Iorga – Cap linie Livada Poștei – Str. Mureșenilor – Str. George Barițiu – Stația Șirul Beethoven.

Brașov. Flavia Boghiu: „Introducem transportul școlar și pentru elevii din Stupini” 3

Linia TE 13 se adaugă celor 12 trasee, deservite de un total de 14 autobuze, ce asigură legătura între cartierele Bartolomeu, Avantgarden, Rulmentul, Noua, Valea Cetății, Triaj, Astra, Avantgarden și centrul vechi al orașului.

Știm că programul de transport al elevilor poate fi extins și îmbunătățit și lucrăm la a deservi un număr cât mai mare de elevi.

Mă bucură să vă spun că după ce am modificat traseele și autobuzele de elevi au început să intre în cartiere pentru a lua copiii (și nu din terminalele de la capăt de linie, cum era înainte) numărul elevilor a crescut de la o medie de 150-180 elevi/ zi, la aproape 600 de elevi transportați zilnic în siguranță către școală. Iar de săptămâna viitoare, numărul acesta va crește cu elevii din Stupini care vor folosi transportul școlar.

Previous Story

Maternitatea Brașov va avea două lifturi exterioare

Next Story

O brașoveancă participă la Survivor România 2023. „Am avut curaj sa pun pauză vieții mele, pentru a da naștere unei alte vieți si nu regret asta”