Brașov. 4 lei o călătorie cu RATBV. Un nou pas pentru mărirea prețurilor de la 2.5 la 4 lei bietul pentru o călătorie

Last Updated on ianuarie 30, 2023 Un nou pas pentru mărirea prețului biletelor de autobuz. Adunarea Generală a membrilor Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public a decis vineri unificarea tarifelor pe liniile de transport public în comun asigurate de RATBV. Urmează ca noile tarife să fie aprobate și de Consiliul Local.

Astfel, începând din 24 februarie, costul unei călătorii urbane cu autobuzul RATBV va crește de la 2,5 la 4 lei. Cei mai câștigați din această decizie de unificare ies cei care urcă frecvent în Poiana Brașov, în acest caz costul unei călătorii scăzând de la 6 lei la 4 lei, anunță Biz Brasov.

Brașov. 4 lei o călătorie cu RATBV. Un nou pas pentru mărirea prețurilor de la 2.5 la 4 lei bietul pentru o călătorie 1

În același timp, asociații AMDDTP Brașov au decis reducerea costurilor abonamentelor, atât cel din cadrul municipiului Brașov – de la 85 la 80 de lei pe lună, cât și cel metropolitan, de la 195 la 150 de lei pe lună, anunță G4Media.

Motivul este fidelizarea călătorilor și creșterea atractivității transportului public în comun, ne-au declarat surse din cadrul asociației. Astfel, ar urma să crească numărul celor care își vor achiziționa titluri de călătorie și va scădea numărul celor care circulă fraudulos.

Potrivit unui studiu realizat de RATBV, în acest moment 30 – 40% din totalul celor care folosesc transportul public în comun nu achiziționează niciun titlu de călătorie – bilet sau abonament.

Există și o petiție care este împotriva scumpirii biletelor de autobuz. Nu vrem bilete RATBV scumpite cu 60%

RATBV dorește să mărească prețul biletelor de călătorie de din luna martie cu 60%. Asta deși Primăria Brasov ne îndeamnă sa folosim transportul in comun. Deși la București o călătorie de 90 de minute cu STB este de doar 3 lei, pe o arie de 10 ori mai mare decât municipiul Brasov. Deși la Cluj – polul scumpirilor in România RATUC are un tarif de 3 lei/călătorie, un oraș de asemenea mult mai mare decât Brașovul.
Autobuzele RATBV devin adesea la orele de vârf adevărate cutii “verzi” pline de sardele, atât de aglomerate sunt. Nu mai punem și micro autobuzele de pe Schei.
La asta adăugăm faptul ca directorul General RATBV are un salariu de 30 000 lei, dublu cât primarul municipiului. Dar pentru asta trebuie sa platim noi cetățenii 4 lei prețul pe bilet

Previous Story

Altă pizzerie din Brașov închisă de Protecția Consumatorilor.  Băuturile depozitate în WC-ul angajaților

Next Story

Brașov. Șofer decedat la volan, în trafic, în Bartolomeu. Omul apucase să oprească microbuzul, pentru a nu se lovi de alte mașini