Aeroportul Brașov are suficient curent electric pentru deschidere. Adrian Veștea: „Puterea pe care o avem în prezent este suficientă în conformitate cu precizările Societății de Distribuție a Energiei Electrice”

Last Updated on ianuarie 17, 2023 Președintele Consiliului Județean Brașov a ieșit astăzi la explicații după ce Societatea de Distribuție Energie Electrică (SDEE) a anunțat o licitație pentru lucrări care ar dura 8 luni, mult peste data de deschidere a Aeroportului Brașov, 15 iunie.  Mulți s-au întrebat dacă Aeroportul Brașov are curent electric suficient pentru funcționare.

Astfel, răspunzând unei interpelări, președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Veștea a dezlegat „enigma”. Acesta a precizat că, în prezent, aeroportul este branșat la rețeaua de energie electrică și sursa de la care este alimentat furnizează o putere de 1.600 kilowați, suficientă pentru începerea activității aeroportuare și funcționarea obiectivului.

Aeroportul Brașov are suficient curent electric pentru deschidere. Adrian Veștea: „Puterea pe care o avem în prezent este suficientă în conformitate cu precizările Societății de Distribuție a Energiei Electrice” 1

Nu funcționăm pe organizarea de șantier, aceea a fost valabil doar până în septembrie 2022 și avea o putere de numai 800 kilowați. Aceste lucrări sunt pentru a suplimenta puterea la 3.000 de kilowați, necesară pentru viitoarele obiective care se vor realiza la aeroport.

Puterea pe care o avem în prezent este suficientă în conformitate cu precizările Societății de Distribuție a Energiei Electrice”, a explicat Adrian Veștea, citat de Biz Brasov.

Trei utilaje pentru Aeroportul Brașov

Consiliul Judeţean Braşov achiziţionează trei utilaje destinate întreţinerii Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.
Este vorba despre o autospecială de deszăpezire şi degivrare a pistei și a suprafețelor de mișcare, un tractor dotat cu cositoare şi cu freză de zăpadă, precum şi un utilaj multifuncțional care permite ataşarea unor echipamente (perie, plug, freză de zăpadă, instalaţie de împrăştiere a materialului degivrant lichid etc.) şi respectă cerințele din domeniul aeroportuar pentru echipamente, referitoare la dimensiunile reduse, vizibilitatea bună pentru conducătorul auto și mobilitatea ridicată, acesta urmând să fie utilizat inclusiv pentru întreţinerea zonei de parcare a aeronavelor.

Cele trei utilaje completează dotările Aeroportului Braşov, adăugându-se vehiculelor achiziţionate în anii trecuţi. E vorba de un echipament friction-tester de măsurare a coeficientului de frânare pentru aeronave, un vehicul de tractare friction-tester, două autospeciale de deszăpezire PDA (cu plug, perie și autosuflantă), o autospecială de pompieri pentru intervenție rapidă şi o autospecială cu echipament de descarcerare.

Mă bucur că am dus la bun sfârşit încă o achiziţie pentru aeroport, pe care o finanţăm din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Lucrăm pe toate planurile care ţin de funcţionalizarea Aeroportului, atât în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor de infrastructură aeroportuară şi instalarea echipamentelor în clădirea de contingenţă de la Ghimbav şi la Centrul de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad – de unde se va realiza dirijarea la distanţă a traficului aerian, cât şi în privinţa pregătirii zborurilor de calibrare pentru procedurile instrumentale şi parcurgerii etapelor procedurale care ţin de certificarea infrastructurii aeroportuare”,a declarat Adrian Veștea, citat de mytex.ro.

Previous Story

Video Brașov. Cât s-a construit din Sala Polivalentă

Next Story

Spitalul de Copii Brașov, mesaj pentru colega lor ucisă cu sălbăticie în timp ce dormea: „Nu vom uita dăruirea ta în îngrijirea copiilor”