Aeroportul Brașov primește 2 milioane  de lei de la București. Deputatul Gabriel Andronache: „Vor contribui la realizarea ultimelor construcţii necesare înainte de darea în folosinţă a Aeroportului în iunie 2023”

Last Updated on decembrie 15, 2022 Aeroportul Brașov va primi două milioane de lei de la Ministerul Transporturilor. Comisiile de transporturi din Senat şi Camera Deputaţilor au aprobat miercuri un amendament depus de parlamentarii PNL de Braşov Gabriel Andronache, Cristina Vecerdi şi Mihail Veştea. Astfel se suplimentează bugetul Ministerului Transporturilor pentru anul 2023 cu două milioane de lei, pentru proiectul Aeroportului Internaţional Braşov.

Împreună cu colegii mei deputat PNL Cristina Vecerdi şi senator PNL Mihai Veştea am depus un amendament la legea bugetului de stat  pentru alocarea de fonduri suplimentare necesare finalizării Aeroportului Braşov. Amendamentul nostru a fost aprobat.

Aeroportul Brașov primește 2 milioane  de lei de la București. Deputatul Gabriel Andronache: „Vor contribui la realizarea ultimelor construcţii necesare înainte de darea în folosinţă a Aeroportului în iunie 2023” 1

Am reusit astfel să aducem la bugetul judeţean 2 milioane de lei care vor contribui la realizarea ultimelor construcţii necesare înainte de darea în folosinţă a Aeroportului în iunie 2023. Continuăm împreună pentru Braşov”, a scris Gabriel Andronache, miercuri pe Facebook, potrivit newsbv.ro.

În 2020, proiectul Aeroportului a primit 75 de milioane de lei de la bugetul de stat. În 2021, s-au alocat 30 de milioane de lei. Exista o promisiune pentru alte 50 de milioane de lei, la rectificare, dar nu s-a concretizat, anunță mytex.ro.

Răzvan Caliţa, SVN România–Braşov: Deschiderea iminentă a Aeroportului de la Ghimbav atrage investitori pe zona logistică

Deschiderea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav va aduce un nou suflu de investitori în zonă, iar numărul investiţii­lor imo­biliare va continua să accelereze şi după 2024, a declarat Răzvan Caliţa, managing partner SVN Romania – Braşov, în cadrul emisiunii „ZF Investiţi în România!”, un proiect al Ziarului Financiar şi CEC Bank, anunță bzb.ro.

„În iunie 2023 se estimează că va fi operabil aeroportul – din punctul de vedere al dezvoltării în următorii zece ani va fi extrem de important. Sunt cereri pe logistică – companii care vor să extindă dezvoltările şi sunt cereri pentru noi intrări în Braşov. În contextul actual legat de zona turistică, de partea de dezvoltare comercială, va fi un pol de atracţie şi Braşovul va continua să crească constant. Poate nu în ritmul celor doi ani de pandemie, dar din 2024 va urma o creştere frumoasă“, a spus Răzvan Caliţa.

Potrivit datelor SVN România noiembrie a adus o creştere anuală a tranzacţiilor cu locuinţe în Braşov de 12% faţă de noiembrie 2021, iar în primele 11 luni ale anului s-au vândut 9.552 de locuinţe în Braşov, în cădere cu 4,3% faţă de perioada similară din 2021.

„Volumele au crescut puternic în timpul pandemiei. În 2020 creşteau cu 10% volumele, în 2021 volumele au urcat cu 46% şi a fost cel mai bun an pentru noi. Suntem într-o zonă confortabilă şi sus faţă de contextul actual general. Zona turistică este foarte interesantă – potrivit analizelor, în Braşov există un deficit de 1.000 de camere. Toate grupurile care fac turism cultural nu mai primesc cazare în Braşov pentru că segmentul de business a acaparat tot. Ei se casează lângă sau în Poiana Braşov. Este o ancoră bună pentru oraş“, a spus brokerul.

Braşovul rămâne pe locul trei la nivel naţional după Bucureşti-Ilfov şi Timiş, depăşind Clujul unde în noiembrie s-au vândut 9.188 de locuinţe.

„Cererile pe piaţa secundară sunt la nivelul anilor trecuţi. Toate apartamentele intabulate se tranzacţionează, sunt cereri. Piaţa primară, de new homes, reprezintă 30% din piaţa rezidenţială. Dacă anul acesta din 9-10 mii de unităţi 30% sunt noi – aproape 3.000 de unităţi. În total ne aşteptăm să fie livrate între 3.500 şi 4.000 de noi locuinţe în 2022, iar cifra depinde de evoluţia procesului de intabulare“, a spus Răzvan Caliţa.

Previous Story

Brașov. Din 16 decembrie, avem „Banca de cultură” la fosta Bancă Săsească, de la intersecţia străzilor Republicii şi Michael Weiss

Next Story

Brașov. Programul Kaufland, Lidl, Mega Image de Crăciun și Revelion