(Video) Urs la un loc de joacă plin cu copii și părinți, în Predeal

Last Updated on noiembrie 1, 2022 Un urs și-a făcut apariția la doar câțiva metri de un parc de joacă din Predeal. În acel moment, în parc se aflau mai mulți copii.

Animalul sălbatic se plimbă nestingherit pe drum, într-un cartier din stațiune. Aproape de blocuri se aflau câțiva copii și părinții care se relaxau în parc, transmite brasov.net.

(Video) Urs la un loc de joacă plin cu copii și părinți, în Predeal 1

În momentul în care au văzut ursul, oamenii din parc, dar și vecinii de la blocuri, au început să facă gălăgie pentru a-l speria. La fel au făcut și câțiva șoferi care au claxonat până când exemplarul a fugit spre pădure.

Ovidiu Ionescu, prodecanul Facultatii de Silvicultura din Brasov a oferit recent o lista de sfaturi pentru cei care dau nas in nas cu ursul, potrivit ziare.com.

Instinctul este sa fugi imediat in momentul in care vezi ursul, dar ar fi cea mai mare greseala. Oricat de antrenat ai fi nu ai cum sa alergi mai tare decat un urs. Asadar, ai vazut ursul, te opresti si te retragi incet, cu fata spre animal, pe acelasi traseu pe care ai venit.

Nu fluieri, nu tipi, nu faci galagie atunci cand ai vazut ursul. Asta s-ar putea sa-l agite si mai tare si sa-l determine sa atace. Zgomotul (fluier, petarde, clopot etc.) se face atunci cand esti pe poteca de munte tocmai pentru a avertiza ursul ca esti in padure si sa-i dai timp animalului sa se retraga.

Exista spray-uri anti urs, dar acestea trebuie sa fie de capacitate mare pentu a fi eficiente, jetul cu substanta iritanta trebuie sa ajunga macar la 10 metri distanta. Substanta nu este daunatoare pentru animal, doar provoaca o iritatie pe caile respiratorii si determina ursul sa fuga. Dupa ce ati activat spray-ul, nu fugiti, ci va retrageti usor pe acelasi traseu pe care ati venit, cu fata spre animal. Nu-i intoarceti spatele.

Ursii nu se joaca! Atunci cand vedeti un urs care alearga si face “tumbe”, fiti convisi ca este in atac, iar intentiile lui nu sunt deloc prietenesti.

Previous Story

Foto Video/Brașov. Invitații lui Elon Musk s-au plimbat pe Republicii, prin Piața Sfatului și au luat masa la Prato, pe strada Michael Weiss

Next Story

Brașov. Probleme mari la magazinele Mega Image. 400,000 de lei amendă pentru produse expirate, vitrine murdare și cu rugină și alimente mucegăite