Video Brașov. Protest împotriva închiderii teraselor din Piaţa Sfatului

Last Updated on noiembrie 22, 2022 Un protest inedit s-a desfăşurat marţi în Piaţa Sfatului din Braşov. Zeci de persoane, patroni şi angajaţi ai restaurantelor din această zonă, s-au aşezat pe jos, pe pături şi, în semn de protest pentru desfiinţarea teraselor, au mâncat în acest fel din produsele pe care le-au adus.

Înainte de începerea acțiunii, o parte dintre patroni au fost avertizați de către angajați ai Primăriei că protestul lor este ilegal și vor fi sancționați corespunzător, transmite bizbrasov.ro.
Video Brașov. Protest împotriva închiderii teraselor din Piaţa Sfatului 1

Protestul este urmare a unei decizii a forului local braşovean, care a stabilit ca, pe perioada Târgului de Crăciun, să nu mai funcţioneze nicio terasă în zona „zero” a oraşului.

Chiar dacă evenimentele programate cu prilejul Sărbătorilor de iarnă ar urma să se încheie pe 15 ianuarie, patroni ai unor restaurante din Piaţa Sfatului susţin că executivul Primăriei le-a transmis că terasele vor fi redeschise în această zonă abia „la primăvară”, informează g4media.ro.

Ei susţin că fără terase vor avea mai puţin clienţi şi astfel vor avea pierderi şi vor fi nevoiţi să caute soluţii pentru reducerea costurilor, luând în calcul inclusiv trimiterea unor angajaţi în şomaj tehnic.

„Oamenii s-au obişnuit în pandemie să stea în aer liber. (…) De ce nu întreabă oamenii? Să vedem câţi vor terase împrejmuite şi câţi nu”, a spus Nicoleta Oprică, reprezentanta unui restaurant din Piaţa Sfatului.

(Video Biz Brasov)

Previous Story

Flavia Boghiu: „Vă așteptăm la cel mai mare Târg de Crăciun al Brașovului”

Next Story

Brașovul industrial. Compania germană Diehl Controls investește peste 50 mil. euro într-o fabrică de componente electronice