Brașovul industrial. Compania germană Diehl Controls investește peste 50 mil. euro într-o fabrică de componente electronice

Last Updated on noiembrie 22, 2022 Compania germană Diehl Controls, cu venituri consolidate de 3,1 mld euro şi peste 16.000 de angajaţi, va investi peste 50 mil. euro, în două etape, într-o fabrică de componente electronice pentru aparate electrocasnice la Braşov, unde va angaja între 600 şi 650 de oameni până în 2027.

Obiectivul companiei germane este să deschidă fabrica până în 2024 şi să devină a treia din Europa, după cele din Germania şi Polonia. Pe lângă sediile din Europa, Diehl Controls mai are spaţii de producţie în Mexic, China şi o reprezentanţă în Statele Unite, informează Ziarul Financiar.

Brașovul industrial. Compania germană Diehl Controls investește peste 50 mil. euro într-o fabrică de componente electronice 1

Volumul estimat al producţiei fabricii Diehl de la Braşov va fi de 14-35 de milioane de euro în 2024, 80-100 de milioane de euro în 2025, ajungându-se la 130-160 de milioane de euro în 2027. Fabrica de la Braşov va avea la demararea producţiei, în 2024, 120-200 de angajaţi şi va ajunge la 600 în 2026. La aceste locuri de muncă se vor adăuga alte 100-150 de joburi în partea de cercetare şi dezvoltare a companiei.

Ca volum al investiţiilor, în perioada 2023-2027 sunt prevăzute investiţii de 15-20 mil. euro, iar în perioada 2023-2033, investiţii de 25-45 mil. euro. Fabrica va fi construită pe DN 13 (B-dul Griviţei) între magazinul Black Sea şi compania Varta. Proiectul este derulat în parteneriat cu compania de investiţii în parcuri industriale şi logistice CTP, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov. Braşovul a fost selectat în urma unei evaluări făcute asupra a 20 de oraşe din Europa. Printre atuurile Braşovului se află infrastructura foarte bună de care dispune oraşul, forţa de muncă deja calificată şi posibilităţile de calificare prin intermediul învăţământului dual.

’’Vorbim de o investiţie de 50 de milioane de euro pe parcursul următorilor zece ani de zile şi de 600 de angajaţi pe care dorim să-i avem în fabrica din Braşov, la care se adaugă şi angajaţi în domeniul cercetării şi dezvoltării. Acolo nu avem încă un număr exact, pot fi 50, pot fi 100, pot fi 150 de persoane. Ca obiectiv, ne-am stabilit să începem producţia la jumătatea anului 2024. În momentul de faţă, depindem de data în care o să obţinem autorizaţia de construcţie, ca să putem să începem lucrările, şi de modul în care se vor desfăşura acestea, întotdeauna existând un factor şi un element neprevăzut, pe care trebuie să-l luăm în calcul’’, a declarat Josef Fellner, director financiar al Diehl Controls, într-un comunicat de presă.

’’E foarte important să prioritizăm investiţiile care au loc în interiorul limitelor administrativ teritoriale ale municipiului, după criteriile prioritare, strategice, şi după impactul pe care astfel de investiţii pot să le producă asupra mediului. În cazul de faţă, şi din punctul de vedere al clădirii şi din punctul de vedere al activităţii, vorbim despre cele mai înalte certificări în domeniu. Pe de altă parte, când ne uităm la volumul investiţiilor şi la faptul că la final vorbim de aproximativ 650 de angajaţi în partea de producţie şi de aproximativ 150 în partea de cercetare, şi impactul asupra forţei de muncă, atât din punctul de vedere al formării, cât şi din punct de vedere salarial, va fi unul semnificativ”, a transmis Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Diehl este o companie de familie, înfiinţată în anul 1902 în Germania. Venitul companiei în 2021 a fost de 3,1 miliarde de euro. Diehl are în prezent 16.135 de angajaţi, dintre care 3.687 lucrează pentru Diehl Controls, divizia care îşi va deschide capacitatea de producţie din Braşov.

Previous Story

Video Brașov. Protest împotriva închiderii teraselor din Piaţa Sfatului

Next Story

Braşovul va avea observator astronomic la Grădina Zoologică