Primarul Allen Coliban, aranjat politic, anunță că „Brașovul va fi împânzit de piste de biciclete, legând toate cartierele între ele”

Last Updated on noiembrie 7, 2022 Până la urmă, Allen Coliban a învățat politică, și-a negociat poziția, s-a aranjat politic, spre disperarea adversarilor, care trebuie să-i voteze toate proiectele. Ați mai auzit vreun scandal major în Consiliul Local? În tăcere, Allen Coliban și-a asigurat deja un nou mandat de primar și poate propune proiecte chiar cu finalizare 2026, cum este cel cu pistele de biciclete. Va fi bine pentru Brașov? Și Da și Nu. Da, pentru că vor fi aprobate multe proiecte verzi, atât de necesare. Nu, depinde cum se va retrage din ce a promis la negocieri. Cu un pic de înțelepciune politică se va retrage în glorie după 4 mandate de primar.

Allen Coliban:Brașovul va fi împânzit de piste de biciclete, legând toate cartierele între ele.
Poluarea și aglomerația din trafic sunt două dintre problemele principale care afectează calitatea vieții în marile orașe din România, iar orașul nostru este proactiv în ceea ce privește soluțiile.

Primarul Allen Coliban, aranjat politic, anunță că „Brașovul va fi împânzit de piste de biciclete, legând toate cartierele între ele” 1

Deja avem cea mai mare flotă de autobuze electrice din țară și continuăm să o extindem, având proiecte depuse pentru încă 48 de astfel de autobuze. O altă componentă de mobilitate pe care o îmbunătățim este infrastructura de ciclism.

Suntem primul oraș mare din România care are un masterplan velo și pedalăm cu viteză în direcția implementării transportului alternativ. Un număr mare de brașoveni ar folosi bicicleta pentru deplasările lor zilnice, dacă ar exista piste de biciclete conforme, în locul actualelor dungi trasate în grabă, prin spatele mașinilor parcate.

Pentru a obține finanțările necesare creării unei infrastructuri velo care să ofere siguranță bicicliștilor, accesăm toate programele disponibile, la nivel european sau național.
Luna trecută am depus proiecte prin PNRR pentru 16 km de piste de biciclete, luna aceasta am depus proiecte, la AFM, pentru încă 20 de km de piste de biciclete, pe aceste rute:
– Legătura cartier Stupini cu cartierul Bartolomeu Nord-Avantgarden: 3,22 km

– Tronson de legătură între zona Bartolomeu Nord – Avantgarden și zona centrală a Municipiului Brașov: 5,23 km
– Conexiune zona Fartec – cartier Tractorul – Avantgarden: 1,94 km

– Inel Centrul Civic (interior, complementar cu segment traseu 1) și ramificație Str Griviței: 2,09 km
– Tronson Inel centrul Civic – Str Hărmanului: 0,93 km
– Tronson Inel Centrul Civic – Str. Zizinului: 0,91 km
– Tronsonul Răcădău – Centrul Civic (inclusiv ramificații): 5,6 km

În videoclip, puteți vedea cum va arăta întreaga rețea de piste de biciclete, urmând ca lucrările să înceapă în 2023 și să se finalizeze, treptat, până în 2026. În total, sunt peste 80 de km de piste pe care îi vom putea străbate pe două roți”.

Previous Story

Video Brașov. Au început lucrările la Sala Polivalentă. 10,000 de locuri. 70 de milioane de euro

Next Story

Flavia Boghiu anunță construcția unei noi creșe. „Cartier cu cartier, facem din Brașov nu doar orașul cel mai frumos din România, dar orașul în care se trăiește cel mai bine!”