Allen Coliban: „Suntem pregătiți să deszăpezim Brașovul și în această iarnă”

Last Updated on noiembrie 25, 2022 Primarul Allen Coliban a anunțat că Brașovul este pregătit să facă față iernii din punct de vedere al deszăpezirii.

Suntem pregătiți să deszăpezim Brașovul și în această iarnă. Astăzi, alături de directorul Comprest, firma responsabilă de deszăpezire, am verificat starea pregătirilor pentru deszăpezirea orașului. În total, sunt 86 de utilaje care vor interveni, la nevoie, în această iarnă. Avem stocuri mai mari de antiderapant față de anii anteriori (2.150 de tone) și toți pașii birocratici sunt parcurși.

Allen Coliban: „Suntem pregătiți să deszăpezim Brașovul și în această iarnă” 1

Fie să avem o iarnă fără incidente”, a transmis Allen Coliba.

În flota operatorului sunt 90 de vehicule, respectiv 31 ATB-uri cu lama şi răspânditor (utilaje de mari dimensiuni), 15 unimoguri cu lama şi răspânditor, 2 tractoare cu lama şi răspânditor, 28 tractoraşe cu lama şi răspânditor, 6 utilaje de încărcare a fondantului chimic in amestec cu inhibitorul de coroziune, 4 utilaje de intervenţie (buldozere şi autogredere) şi 4 autovehicule de monitorizare şi control

Aceste utilaje permit intervenţiile în toate zonele oraşului, atât pe marile bulevarde – cu ajutorul vehiculelor mari – cât şi pe străduţele înguste din Şchei sau din cartiere – unde intervenţiile se fac cu ajutorul tractoraşelor, informează bzb.ro.

Conform planului de deszăpezire, activitatea operatorului este organizata etapizat, în funcţie de nivelul de prioritate stabilit de autoritatea contractantă. Astfel, în etapa 1 se intervine pe artere principale şi în zonele unităţilor medicale, de învăţământ, instituţii publice şi străzi care constituie trasee ale operatorului de transport în comun.

În etapa 2, sunt în atenţie străzile de legătură cu arterele principale, iar în etapa 3 se intervine în interiorul cartierelor. De asemenea, operatorul de salubrizare are în vedere şi acţionarea cu utilaje pentru combaterea şi prevenirea poleiului.

Previous Story

Brașov. Primarul Allen Coliban: „697 de locuri. Parcarea multietajată va fi construită în Bartolomeu”

Next Story

Brașov. Mergi? Aprinderea luminițelor de sărbători, 30 noiembrie, Piața Sfatului