Aeroportul Brașov, derutant? Gelu Duminica: „Anunțul TAROM că va introduce zboruri pe ruta București – Brașov, m-a zăpăcit”

Last Updated on noiembrie 16, 2022 Val de comentarii după ce Tarom a anunțat că va deschide o rută de pe Aeroportul Brașov spre București. Unii acuză că nu este profitabil, alți că se poluează excesiv.

Sociologul Gelu Duminica:Anunțul TAROM că va introduce zboruri pe ruta București – Brașov, m-a zăpăcit.
Ruta asta aș face-o în vreo 2.30 ore cu trenul din Gara de Nord. Și încă vreo 30 de la mine acasă până la gară (cu metroul). În Brașov, gara e aproape de centru (10-15 min cu taxi/autobuz). Cu totul, costul deplasării mele de la mine de acasă până în centrul Brașovului ar fi de vreo 3h15 min si vreo 90 lei (cu tot cu metrou si taxi).

Aeroportul Brașov, derutant? Gelu Duminica: „Anunțul TAROM că va introduce zboruri pe ruta București - Brașov, m-a zăpăcit” 1

Cu avionul, într-o zi normala, de la mine de acasă fac puțin peste 1 oră până la aeroport (cu orice mijloc de transport aș merge), încă minim 45 de minute pentru formalități și control, vreo 30 de min în zbor, vreo 10 să ies și vreo 20-25 de la aeroport in centru. Adică costul ar fi tot de peste 3 ore la un cost de vreo 4 ori mai mare!
Și atunci de ce să operezi această rută care are toate șanșele să fie total neprofitabilă?

Marius Vintila: „Multe țări normale la cap au interzis zborurile mai scurte de 3 ore. (LE: cred că e vb. de zborurile mai scurte de 200km!) Adevărul e că Brașovul, al treilea cel mai poluat oraș din Ro, avea nevoie de încă o sursă de poluare atmosferică și sonoră pentru a avea șansa să depășească Bucureștiul”.

Lucian Mindruta: „Tarom anunta zboruri Bucuresti-Brasov, odata cu deschiderea aeroportului.
Pai se poate, Tarom?

Noi astia blocati in trafic, tot pe DN1, asteptam de ani buni o cursa Otopeni – Baneasa! Pe noi cui ne lasi?
(eventual cu escala la mall, ca mai avem niste cumparaturi de facut)”

Zilele trecute, directorul general Tarom a declarat că ia în calcul posibilitatea de a deschide o cursă aeriană Brașov-București.

TAROM urmărește cu atenție piața și se dovedește încă o dată un partener de încredere al românilor și nu numai. Putem discuta despre operarea curselor între București și Brașov și retur. Asta doar dacă infrastructura viitorului aeroport o va permite.

Și dacă se va pune accent pe condiționalitatea ca între aeroport și centrul Brașovului să existe servicii integrate de transport al călătorilor. Dar și disponibilitatea serviciilor de tipul rent-a-car pentru viitorii pasageri”, a adăugat directorul general al TAROM, citat de boardingpass.ro

Previous Story

Brașovul verde. Primarul Allen Coliban: „27 de unități de învățământ din Brașov vor produce energie electrică, folosind panouri fotovoltaice”

Next Story

Aeroportul Brașov criticat de ecologiștii Greenpeace România pentru cursa scurtă spre București. „O distanţa de 166 de km ce poate fi parcursă în aproximativ 2-3 ore cu trenul”