Tone de gunoaie pentru Brașov oprite la graniță. Gunoaiele au fot trimise înapoi în Ungaria

Last Updated on octombrie 6, 2022 Vameșii români au trimis înapoi în Ungaria un camion încărcat cu gunoaie care trebuia să ajungă la Brașov. Camionul era încărcat cu peste 24 de tone de deşeuri provenind din Suedia, respectiv mobilier second-hand, jucării, geamuri şi alte produse uzate, informează reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei.

Marţi, 4 octombrie, în jurul orei 14,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un sucevean în vârstă de 36 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în România.

Tone de gunoaie pentru Brașov oprite la graniță. Gunoaiele au fot trimise înapoi în Ungaria 1

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 24.450 kg de bunuri second-hand, constând în mobilier, geamuri, jucării, veselă, chiar şi un mini excavator, toate fiind produse uzate. Bunurile au fost încărcate în Suedia şi urmau să ajungă în judeţul Braşov”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, anunță bzb.ro.

Potrivit sursei citate, existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu există documente necesare importului de deşeuri, spun cei e la mytex.ro.

În acest caz, autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat, la începutul anului, că, pe lângă limitarea la 15 a numărului punctelor de frontieră pe unde vor putea fi introduse în ţară deşeuri, propune urmărirea traseului acestor deşeuri şi se va înfiinţa un registru al operatorilor care derulează astfel de activităţi, anunță Hotnwes.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a menţionat că în 2021 au fost descoperite aproape 15.000 de tone de deşeuri, cele mai multe astfel de transporturi fiind la granite cu Bulgaria şi Ungaria.

Previous Story

(Video) Turiști americani la Brașov: „Toată lumea e atât de prietenoasă aici…România e subestimată!”

Next Story

Aeroportul Brașov face primele angajări. Posturile scoase la concurs