Ministrul Sănătăţii: „Cred că la Braşov este una dintre cele mai bune unităţi de primiri urgenţe pe care le-am văzut”

Last Updated on octombrie 10, 2022 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vizitat vineri, 7 octombrie, mai multe spitale din judeţul Braşov. Aflat în vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, ministrul a fost impresionat de instituție.

„Cred că la Braşov este una dintre cele mai bune unităţi de primiri urgenţe pe care le-am văzut. Spitalul Judeţean din Braşov are o nouă înfăţişare şi este bine dotat pentru a oferi servicii medicale foarte bune.

Ministrul Sănătăţii: „Cred că la Braşov este una dintre cele mai bune unităţi de primiri urgenţe pe care le-am văzut” 1

Ministerul Sănătăţii a sprijinit construirea noii unităţi de primiri urgenţe, printr-un program finanţat de Banca Mondială, aceasta fiind una din cele mai bune din ţară. Această unitate are şi personalul necesar desfăşurării activităţii, astfel că investiţia este valorificată la potenţialul maxim. Chiar dacă există discuţii în spaţiul public cu privire la un nou spital regional la Braşov, faptul că vechiul spital judeţean s-a transformat din temelii este foarte important”, a declarat Alexandru Rafila, citat de bzb.ro.

Investiţia Ministerului Sănătăţii de la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul din Braşov a fost completată de Consiliul Judeţean Braşov, care, printr-un proiect cu finanţare europeană, a achiziţionat aparatură şi dotări în valoare de 6,7 milioane lei.

Tot la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost modernizat corpul B, o investiţie începută de Consiliul Judeţean Braşov şi preluată apoi de Compania Naţională de Investiţii, iar recent a fost înfiinţată noua secţie de Terapie Intensivă Coronarieri, situată în Corpul H al Pavilionului Central, care deserveşte Secţia de Cardiologie Intervenţională condusă de dr. Florin Orţan, care este şi director medical al spitalului.

„Domnul ministru a fost foarte impresionat de investiţiile realizate de administraţia judeţeană la cel mai important spital al Braşovului. Domnia sa ne-a vizitat tocmai când ne pregătim să dăm în funcţiune Secţia de Coronarieni şi a remarcat aparatura medicală extrem de performantă, dotările şi aspectul acestor saloane”, a afirmat dr. Florin Orţan, care împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, şi cu parlamentarul liberal Cristina Vecerdi (iniţiatorul proiectului noii unităţi de primiri urgenţe, în perioada în care era la conducerea unităţii), l-a însoţit pe ministru în vizita la spital.

Previous Story

Accident. Doi brașoveni răniți grav pe DN 1. Autoturismul brașovenilor a intrat în plin, într-un TIR parcat

Next Story

Copil de 9 ani din Brașov, campion balcanic și european la șah. „O încercare grea pentru Vladimir, care a jucat 20 din cele 29 de partide doar în ultimele două zile”