Cabana Caraiman din Bucegi, cumpărată de celebrul violonistul Alexandru Tomescu. „Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business”

Last Updated on octombrie 3, 2022 Cabana Caraiman din Bucegi, aflată în paragină de mai mulţi ani, a fost scoasă la vânzare în 2019, iniţial pentru circa 200.000 de euro. Acum, violonistul Alexandru Tomescu a cumpărat celebra cabană Caraiman şi are planuri de restaurare.

Pasionat de drumeţiile montane şi membru al Clubului Alpin Român, violonistul Alexandru Tomescu a intrat pe fir şi timp de şase luni, prin intermediari, a negociat achiziţionarea cabanei. Preţul final a fost mai mic decât cel de pornire, informează antena3.ro.

Cabana Caraiman din Bucegi, cumpărată de celebrul violonistul Alexandru Tomescu. „Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business” 1

Violonistul plănuieşte restaurarea cabanei, care ar urma să reintre în circuitul turistic şi să ofere adăpost celor ce se încumetă să urce până acolo.

“Caut informaţii despre istoria cabanei, numele foştilor cabanieri, fotografii vechi. Vreau să fie o cabană altfel, care să îi inspire şi pe alţii şi să arate că se poate face ceva frumos şi confortabil. Nu vreau hotel de 5 stele, nu vreau să fac un business, vreau ceva cu specific montan, dar si cu o latură estetică. Un loc pentru montaniarzi, dar şi pentru muzicieni şi artişti în general”, a declarat Alexandru Tomescu pentru Profit.ro.

“Principala provocare pentru orice proiect legat de cabană este drumul de acces”, a mai spus acesta, cu speranța că administrația Parcului Național Bucegi va îmbunătăți starea drumului către Caraiman.

Cabana a fost construită în anul 1937, la o altitudine de 2025 de metri, în zona platoului Bucegilor.

Violonistul Alexandru Tomescu (46 ani), câștigător a numeroase premii naționale și internaționale la festivalurile de muzică clasică, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări (Franța, Olanda, Japonia). Pentru măiestria lui, i-a fost acordat de către statul român privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius care fusese anterior în posesia muzicianului Ion Voicu.

Previous Story

Brașov. Șofer și șoferiță, prinși de Poliție când făceau întrecere pe Bulevardul Gării

Next Story

Brașov. Bărbat dat dispărut de către mama lui. L-ai văzut?