Brașoveanul Dragoș Păun, la 37 de ani, e angajat al NASA și lucrează pentru Misiunea Artemis 1. “Cel mai important punct pentru mine a fost responsabilitatea de a integra cele 8 motoare auxiliare”

Last Updated on octombrie 19, 2022 Dragoș Păun, un brașovean de 37 de ani, inginer la NASA, a construit mai multe piese pentru racheta ce va fi lansată pe Lună, în noiembrie, în Misiunea Artemis 1.

“Cel mai important punct pentru mine a fost responsabilitatea de a integra cele 8 motoare auxiliare a căror funcție principală este de a asigura redundanța în misiune, în cazul defectării motorului principal sau a motoarelor de reglaj al altitudinii, dar și ale suplinii, uneori.

Brașoveanul Dragoș Păun, la 37 de ani, e angajat al NASA și lucrează pentru Misiunea Artemis 1. “Cel mai important punct pentru mine a fost responsabilitatea de a integra cele 8 motoare auxiliare” 1

Pe lângă aspectele tehnice, cred că cea mai mare provocare a fost să învăț să lucrez cu NASA, cu companiile partenere americane, pentru că ei de multe ori au puncte de vedere foarte diferite și metode de lucru foarte diferite”, a declarat Dragoș Păun, citat de g4media.ro.

Peste ani a studiat în Italia, acolo unde i-a fost alături și mama sa, Diana Păun.

“Am lucrat ca asistent medical la Milano, 13 ani în care l-am susținut cu bănuții ăia, câți erau, din dorința de a-i sta aproape, că era averea mea, singura mea bogăție era el. Și cred că și asta l-a ajutat, i-a dat încredere. După aceea, el a vrut să aplice pentru Germania. A aplicat, l-au luat. Probabil ăsta a și fost drumul lui”, a precizat Diana Păun.

La rândul său, tatăl lui Dragoș spune că nu poate descrie în cuvinte ce simte pentru fiul său:

“Într-o zi mi-a spus că vine foarte obosit de la serviciu, că este epuizat, că are foarte multe planuri de făcut, că are foarte multe proiecte de îndeplinit și am spus: retrage-te. Mai sunt alte meserii unde poți să lucrezi. Mi-a răspuns: Ce? ai nebunit? Ăsta e visul meu de când eram copil. (…) Așa îmi bate inima. Îmi bate inima tare. Și la serviciu toți colegii mă felicită și îi urează să fie din ce în ce mai bun. Și va fi!”.

Previous Story

Poiana Brașov, pregătiri pentru sezonul de schi. Allen Coliban: „Dorința noastră este să păstrăm Poiana competitivă din punctul de vedere al tarifelor și atractivă pentru brașoveni și turiști”

Next Story

RATBV scoate troleibuzele de pe linia 8 și le înlocuiește cu autobuze