(Foto/video) Aeroportul Braşov, la „testul Italia”. „Din 3 avioane care aterizează în orice moment în întreaga lume, 2 sunt dirijate cu echipamente produse de Thales”

Last Updated on septembrie 1, 2022 Adrian Veştea a anunțat că echipamentele de radionavigaţie sunt gata şi sunt testate acum la fabrica din Italia, lider în domeniu. În lume, din trei avioane care aterizează, două sunt dirijate cu echipamente similare celor de la Aeroportul Internaţional Braşov, potrivit bzb.ro.

Echipamentele de radionavigaţie de tip ILS şi DVOR comandate pentru Aeroportul Internaţional Braşov la producătorul italian Thales au fost finalizate, iar în 29 august au intrat în etapa de testare la sediul companiei din Italia (localitatea Gorgonzola, provincia Milano). Mai exact, în perioada 29 august – 1 septembrie se realizează testele de fabrică FAT (factory acceptance test), după care echipamentele vor fi livrate şi instalate la aeroport, în luna septembrie.

(Foto/video) Aeroportul Braşov, la „testul Italia”. „Din 3 avioane care aterizează în orice moment în întreaga lume, 2 sunt dirijate cu echipamente produse de Thales” 1

Adrian Veştea:A doua zi de teste la producătorul italian de echipamente de navigaţie aeriană Thales!
Specialiştii firmei Thales au continuat şi astăzi testarea FAT (factory acceptance test) a funcţionalităţii echipamentelor ILS şi DVOR destinate Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, în ceea ce priveştefunctionarea si incadrarea in parametrii proiectaţi.

 

Am asistat la aceste proceduri împreună cu colegul Alexadru Anghel, directorul Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav”, alături de specialiştii asocierii UTI Construction and Facility Management SA – SC BOG’ART SRL care ne furnizează echipamentele pentru serviciile de navigaţie aeriană şi de specialistii ROMATSA.

(Foto/video) Aeroportul Braşov, la „testul Italia”. „Din 3 avioane care aterizează în orice moment în întreaga lume, 2 sunt dirijate cu echipamente produse de Thales” 2

Tot astăzi am trecut în revistă programul de livrare, instalare şi verificare în zbor a acestor echipamente, care se va desfăşura începând cu luna septembrie.
Etapele de lucru vor fi următoarele: livrarea propriu-zisă a aparaturii o va efectua firma Thales, instalarea la faţa locului o va realiza asocierea UTI Construction and Facility Management SA – SC BOG’ART SRL, punerea în funcţiune şi testarea echipamentelor vor fi făcute de experţii producatorului Thales, în timp ce verificarea în zbor a modului în care operează acestea se va realiza pe parcursul mai multor zile, cu ajutorul avionului de calibrare al Autorităţii Aeronautice Civile Române şi în prezenţa specialiştilor firmei italiene, perioada in care urmeaza să fie realizate reglajele finale de funcţionalitate.

În luna octombrie se va livra echipamentul DME care va fi amplasat în perimetrul Aeroportului, iar la jumătatea lunii decembrie a acestui an ne propunem verificarea din zbor a functionalitatii echipamentelor în zbor, pentru respectarea cerinţelor pentru privind procedurile instrumentale de zbor elaborate pentru Aeroportul Brasov.

(Foto/video) Aeroportul Braşov, la „testul Italia”. „Din 3 avioane care aterizează în orice moment în întreaga lume, 2 sunt dirijate cu echipamente produse de Thales” 3

Cu acest prilej, gazdele noastre ne-au prezentat compania şi ne-au însoţit într-o vizită prin fabrică, iar ceea ce am aflat a fost cu adevărat remarcabil: din 3 avioane care aterizează în orice moment în întreaga lume, 2 sunt dirijate cu echipamente produse de Thales, iar un echipament complet de dirijare a traficului aerian este livrat la fiecare 3 zile.

Thales investeşte 1 miliard de euro pe an în dezvoltare şi este firma de tehnologie cu cea mai mare cotă de piaţă în domeniu, ceea ce pentru noi reprezintă o garanţie în plus că la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav vom dispune de cele mai avansate şi mai performante tehnologii pentru asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană”.

Vezi aici Video:

Previous Story

Brașov. Program de noapte pe 6 linii RATBV pentru Oktoberfest. „Pentru cei ce vor să bea liniștiți o bere sau mai multe să lase autoturismele acasă”

Next Story

Brașov. Un călător și-a făcut nevoile într-un autobuz RATBV și nimeni nu a anunțat șoferul.„Mii de mulţumiri călătorului de pe linia 5”