Aeroportul Brașov în atenția companiei poloneze LOT. „Cunoaştem faptul că în judeţul Braşov se fabrică produse alimentare de o foarte bună calitate care merită să fie cunoscute şi comercializate în Polonia”

Last Updated on septembrie 22, 2022 Compania aeriană de stat din Polonia, LOT, este, în continuare, pe lista operatorilor care Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG).

Parteneriatul cu operatorul polonez a fost discutat de Excelenţa Sa domnul Maciej Lang, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în România la Braşov, cu prefectul judeţului, Cătălin Văsii, dar şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, în timpul întâlniri oficiale ce s-a desfăşurat marţi, 20 septembrie, la Braşov.

Aeroportul Brașov în atenția companiei poloneze LOT. „Cunoaştem faptul că în judeţul Braşov se fabrică produse alimentare de o foarte bună calitate care merită să fie cunoscute şi comercializate în Polonia” 1

Există circa 1.300 de companii cu capital polonez în România, însă, din păcate, prea puţine sunt în Braşov, deşi Transilvania este zona predilectă a investiţiilor poloneze în ţara dumneavoastră. Există un avantaj în schimbarea acestei stări de fapt, anume prezenţa unui Consulat onorific al Poloniei la Braşov.

Există interes pentru o colaborare cu compania aeriană LOT. De asemenea, cunoaştem faptul că în judeţul Braşov se fabrică produse alimentare de o foarte bună calitate – de exemplu produse lactate – care merită să fie cunoscute şi comercializate în Polonia”, a declarat Maciej Lang, citat de bzb.ro.

Primii pași spre înfrățire Brașov – Cracovia

În ce priveşte înfrăţirea Braşovului cu Cracovia, diplomatul polonez şi primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, au stabilit că, în următoarea perioadă, relaţia dintre cele două municipalităţi se va axa pe organizarea de evenimente şi activităţi culturale comune, urmând ca apoi să se accelereze procesul de formalizare a înfrăţirii, a transmis Primăria Braşov.

„Cracovia este interesată de formalizarea relaţiei cu Braşovul. Cracovia este un oraş cu experienţă şi potenţial mare din puncte de vedere turistic. În trecut, era cea mai populară destinaţie de weekend din Europa, iar cooperarea şi schimbul de experienţă cu Braşovul din acest punct de vedere ar fi foarte utile. Trebuie să ne folosim experienţa, memoria, trecutul pentru a ne dezvolta oraşele”, a declarat Maciej Lang, citat de mytex.ro.

La rândul său, Allen Coliban a spus că cele două oraşe au în comun partea de interes turistic, cea de punere în valoare a patrimoniului, dar şi multiculturalitatea şi a menţionat că pot colabora pe partea de investiţii, în domenii precum industria auto, IT şi energie verde, dar şi din punctul de vedere al educaţiei şi pregătirii forţei de muncă, atât la nivel universitar, cât şi la cel al învăţământului dual.

„În primă fază, vom organiza evenimente şi întâlniri comune, cu caracter cultural, pentru a strânge relaţia de colaborare dintre cele două oraşe. Vor urma apoi întâlnirile la nivel de administraţii şi obţinerea avizului necesar de la Ministerul de Externe”, a precizat primarul Braşovului.

Previous Story

Foto Brașov. Noi detalii după ce 5 mașini au ars în Răcădău. „Dintr-o dată poc! a început să bubuie și dintr-o dată a luat-o la vale”

Next Story

(Foto) Pericol pe Transfăgărășan. Bolovani căzuți pe șosea. Se circulă doar pe o singură bandă