Video Brașov. Convoi militar francez blocat pe pod cu blocuri de beton. „Le-am dat deoparte, ei le-au pus din nou”, primar Voila

Last Updated on septembrie 19, 2022 Un convoi care transporta vehicule militare a rămas blocat pe un pod din localitatea Cincşor din județul Brașov. Sătenii sătui de traficul constant de camioane, au pus blocuri de beton în calea maşinilor. Podul e printre puţinele căi de acces către poligonul de la Cincu, unde se lucrează la construirea bazei pentru grupul de luptă NATO.

Podul din localitatea Cincşor are restricție de maximum 12 tone, însă șoferii camioanelor subînchiriate de Ministerul Apărării trec pe proprie răspundere chiar și cu tancuri de 60 de tone. Ca să-i oprească, localnicii au amplasat blocuri de beton pe care primăria le-a îndepărtat de mai multe ori. Ultimul episod s-a petrecut vineri, când opt camioane franceze au încercat să traverseze podul. Două dintre ele ar fi trecut, iar alt treilea s-a blocat, transmite stiri.tvr.ro.

Video Brașov. Convoi militar francez blocat pe pod cu blocuri de beton. „Le-am dat deoparte, ei le-au pus din nou”, primar Voila 1
(foto arhiova)

Primarul comunei Voila, GHEORGHE OSALCIUC: Oamenii, eu i-am certat. Le-am dat deoparte, ei le-au pus din nou. Sunt nişte blocuri de beton care limitează cumva gabaritul. E clar, la Cincu e o unitate militară foarte importantă strategic pentru NATO, dar nimeni nu s-a gândit cândva că infrastructura nu permite.

Localnicii încearcă să mențină funcțional podul de la Cincşor, chiar dacă știu că amplasarea blocurilor de beton pune în pericol circulația altor vehicule.

Odată cu închiderea podului de la Voila de peste râul Olt, din satul Cincşor se mai poate ajunge pe DN 1 doar pe un drum de exploatare (pe care este amplasat podul blocat de oameni) care trece pe la barajul hidrocentalei de la Voila, informează bzb.ro.

Acest drum a fost asfaltat abia în vara acestui an, însă, din lipsă de fonduri, a fost turnat un singur strat de asfalt. De altfel, după ce au fost terminate aceste lucrări, primarul comunei Voila a avertizat că drumul s-ar putea strica repede dacă nu este respectată restrucţia de tonaj.

Vezi aici Video:

Previous Story

Brașov. Li s-a făcut rău la nuntă. 13 nuntași au avut nevoie de îngrijiri medicale

Next Story

Brașov. Moment de reculegere în memoria Reginei, la Viscri, în ”Casa Albastră” a regelui Charles al III-lea