Un bărbat care a vrut să-și facă un selfie a căzut în gol în zona barajului de la Siriu, pe DN 10 Buzău-Braşov

Last Updated on iulie 18, 2022 Continuă întâmplările tragice pentru cei care vor să aibă o fotografie perfectă.  Un turist de 47 de ani, care a vrut să-și facă un selfie în zona barajului de la Siriu, din județul Buzău, a căzut aproximativ 30 de metri în gol, după ce s-a dezechilibrat. Bărbatul a supraviețuit și a fost transportat la spital.

Incidentul a avut loc duminică, pe DN 10 Buzău-Braşov, în zona stâncii Teherău a barajului de la Siriu. Turistul ar fi alunecat în timp ce încerca să facă un selfie, informează digi24.ro.

Un bărbat care a vrut să-și facă un selfie a căzut în gol în zona barajului de la Siriu, pe DN 10 Buzău-Braşov 1

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, persoana în cauză căzând circa 3-4 metri într-o râpă.

Bărbatul de 47 de ani, care a suferit un traumatism cranian deschis, a fost recuperat de pompieri şi predat unui echipaj de ambulanţă pentru a fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Buzău.

Un turist străin a murit după ce a fost lovit de trăsnet. Bărbatul se afla alături de zeci de persoane

Un turist străin a avut parte de o moarte cumplită în România.El a fost lovit de trăsnet, în Masivul Bugeci. Bărbatul se afla acolo alături de zeci de persoane.

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni participă, duminică după amiază, la o acţiune de recuperare a turistului din Portugalia care sâmbătă a murit după ce a fost lovit de un trăsnet în timp ce se afla pe munte, în Bucegi, scrie stirilekanald.ro.

Salvatorii au încercat cu ajutorul unui elicopter, extragerea cadavrului care a căzut în prăpastie după ce a fost atins de descărcarea electrică, însă acţiunea nu a fost posibilă din cauza rafalelor.

Duminică, autorităţile au încercat să scoată cu ajutorul unui elicopter trupul neînsufleţit al turistului mort în Bucegi, sâmbătă, după ce a fost lovit de un trăsnet.

Acţiunea nu a fost însă posibilă din cauza rafalelor puternice din zona de creastă, informează, duminică, Salvamont Buşteni.

În aceste condiţii, echipe de salvatori montani au reuşit, după câteva ore de eforturi, să scoată cadavrul din prăpastia în care acesta de afla. La ora transmiteri acestei ştiri, acţiunea de recuperare este în desfăşurare.

Turistul portughez aflat sâmbătă pe munte, pe poteca dintre Vârful Bucşoiu şi Vârful Omu cu un grup de 17 persoane a fost lovit de trăsnet în condiţiile în care grupul de turişti a fost surprins de furtună. Un prim trăsnet a lovit în apropierea grupului, cei mai mulţi dintre turişti căutând să se adăpostească.

Bărbatul a rămas pe potecă, după cum au povestit însoţitorii lui, pentru a face fotografii, moment în care al doilea trăsnet l-a lovit pe bărbat. Grupul de turişti se afla în România într-o excursie organizată şi plecase sâmbătă din Bucureşti să urce în Bucegi.

Bărbatul urca în Masivul Bucegi, în acel moment, cu un grup mare de oameni. A fost lovit puternic de trăsnet și a murit, ieri, pe 16 iulie 2022. Salvatorii montani care au ajuns la fața locului nu au putut face nimic pentru el. Bărbatul se afla acolo alături de zeci de persoane și a murit chiar sub ochii lor.

Conform oficialilor Salvamont Buşteni, turistul a urcat pe Masivul Bucegi alături de un grup format din peste 20 de persoane. Ei au ajuns pe Creasta Bucşoiului, apoi au fost luați prin surprindere de o mare furtună.

Un prim trăsnet s-a izbit violent chiar în apropierea grupului format din cele peste 20 de persoane, în timp ce al doilea trăsnet puternic l-a lovit direct pe bărbat.

Previous Story

(Video) Brașov. Cum arată copacul SF care va fi “plantat” în centrul orașului. Costă 330.000 de lei și filtrează aerul ca 275 de arbori

Next Story

(Foto) Protest Făgăraș. Drumul spre Cincșor, blocat de peste 100 de oameni. ,,Drumul este foarte prost, ne rupem mașinile!”