Modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este finalizată

Last Updated on iulie 5, 2022 Modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este finalizată, lucrarea fiind în procedură de recepţie finală, a anunțat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

Luni, 4 iulie, împreună cu domnul Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, am vizitat corpul B din cadrul Pavilionului Central al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, care în ultimii ani a trecut printr-un amplu proces de reabilitare şi modernizare, graţie unui proiect iniţiat de administraţia judeţeană şi preluat în anul 2019 în portofoliul Companiei Naţionale de Investiţii – CNI SA.

Modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov este finalizată 1

Valoarea contractului de lucrări a fost de 23,1 milioane de lei, din care 10 milioane de lei au reprezentat alocări din fondurile proprii ale CJ Braşov.

L-am informat pe domnul ministru cu privire la toate investiţiile pe care le-am gestionat la cea mai importantă unitate spitalicească a judeţului Braşov.

Pe lângă finanţările guvernamentale asigurate de CNI, Spitalul Judeţean Braşov a beneficiat de proiectul Băncii Mondiale privind extinderea şi modernizarea clădirii Unităţii de Primiri Urgenţe, de fonduri europene pe care le-am accesat pentru dotarea cu echipamente şi aparatură medicală a UPU şi a Ambulatoriului, precum şi de sume pe care le-am alocat an de an, din bugetul judeţean, pentru reparaţii curente sau cofinanţări ale proiectelor Ministerului Sănătăţii.

Sunt bucuros că prin intermediul CNI am reuşit să implementăm nu doar acest proiect prin intermediul căruia am preschimbat „faţa” Spitalului Judeţean, ci şi un altul, vital pentru judeţ, respectiv construirea unui pod nou peste râul Olt, în localitatea Crihalma.

CNI este partenera administraţiilor locale şi judeţene, este entitatea guvernamentală care ne facilitează implementarea obiectivelor de investiţii de mare amploare şi vine în sprijinul nostru ori de câte ori avem nevoie.
Mulţumesc conducerii CNI pentru modul în care colaborăm şi pentru atenţia pe care o alocă proiectelor judeţului Braşov!

Previous Story

(Foto) Ministrul Cseke: Aeroportul din Braşov este un bun exemplu de iniţiativă locală

Next Story

Brașov. Un bărbat își caută iubita care a dispărut în urmă cu 4 zile.