Brașov. Parc nou în Noua. „Mai are un pic și va fi gata!”

Last Updated on iulie 5, 2022 Viceprimarul Rusu Sebastian anunță că Primăria este aproape de a finaliza un parc în cartierul Noua.

Rusu Sebastian: „Parcul din Noua, de pe strada Brazilor, de la numărul 66 mai are un pic și va fi gata! Este unul din parcurile de #cartier pe care împreună cu colegii consilieri locali PNL Brașov ni le-am propus să le realizăm în acest an.

Brașov. Parc nou în Noua. „Mai are un pic și va fi gata!” 1 Brașov. Parc nou în Noua. „Mai are un pic și va fi gata!” 2 Brașov. Parc nou în Noua. „Mai are un pic și va fi gata!” 3

La începutul lunii mai, am fost la fața locului și am anunțat că în urma întâlnirilor și discuțiilor pe care colega mea, consilierul local Pamela Diaconu le avusese cu #brașovenii din #Noua, la adresa amintită a fost identificată o zonă verde, neamenajată și pretabilă să fie transformată într-un #parc de cartier.

Era un spațiu foarte generos și liniștit, între blocuri, unde ne-am gândit foarte bine să amplasăm bănci, pentru relaxarea cetățenilor și să amenajăm un loc de joacă pentru #copii. Am gândit inclusiv organizarea aleilor de acces în parc”.

6 firme se luptă să câștige un contract de 3,24 milioane de lei pentru montarea de suprafețe sintetice pe terenurile de sport din Brașov

Săptămâna trecută au expirat termenele pentru depunerea ofertelor în cadrul a două proceduri de achiziție ce vizează amenajarea de trenuri de sport și piste de alergare. În cadrul procedurii de achiziție pentru furnizarea și montarea de suprafețe sintetice pentru terenurile de sport din municipiul Brașov, contract estimat la valoare de 3.249.684,68 lei + TVA, au fost depuse 4 oferte, iar pentru furnizarea și montarea de garduri metalice de protecție și împrejmuire a terenurilor de sport, achiziție estimată la 2.351.689,08 lei + TVA, au fost depuse 2 oferte.

Practicarea sportului – atât la nivel profesionist, cât mai ales la nivel de masă – înseamnă garanția sănătății unei comunități. Din păcate, tot mai mulți copii și tineri și-au pierdut interesul pentru mișcare, fie că vorbim de practicarea sportului în cartiere, fie că vorbim de orele de sport de la școală, iar asta afectează nivelul nostru de sănătate. De asemenea, și adulții au început să prefere petrecerea timpului în fața televizorului, în locul practicării sportului ca metodă de relaxare.

Brașov. Parc nou în Noua. „Mai are un pic și va fi gata!” 4

Motivațiile sunt diverse, de la reducerea importanței sportului în curricula școlară, la lipsa dotărilor și echipamentelor. Suntem într-o perioadă în care putem revigora practicarea sportului amator la nivelul Brașovului, mai ales că pandemia ne-a făcut să tratăm altfel nevoia de mișcare. De aceea, anul acesta și în următorii ani vom aloca fonduri importante pentru a crea condițiile necesare pentru ca brașovenii, indiferent de vârsta lor, să poată face sport. Toate aceste investiții și achiziții fac parte din strategia noastră pentru dezvoltarea sportului, strategie elaborată anul trecut.

Brașovenii vor avea terenuri de sport care vor asigura condiții la nivel competițional, ca suprafață de joc și dotări, vom instala și sistem de nocturnă, iar acolo unde suprafața terenului permite, vor avea și o zonă în care se va putea socializa.

Sperăm ca, odată cu finalizarea acestor lucrări, să organizăm și competiții între cartiere, astfel încât practicarea sportului să fie și o chestiune de orgoliu local. Și în ceea ce privește sportul școlar am adoptat o nouă strategie.

Din acest an am început și programul de reabilitare a terenurilor de sport aparținând unităților de învățământ; parte din cele 32 de terenuri de sport prevăzute în acest an în programul de reabilitare sau amenajare sunt cele din curtea școlilor“, a declarat primarul Allen Coliban, la lansarea licitațiilor.

Previous Story

Brașov. Un bărbat își caută iubita care a dispărut în urmă cu 4 zile.

Next Story

Brașov. Șoferiță drogată bine cu cocaină prinsă de polițiști în trafic