Primarul Allen Coliban: „Avem trasee de MTB în Poiana Brașov! M-am dat și eu, pot să vă confirm că sunt foarte faine”

Last Updated on iulie 28, 2022 Trei noi trasee de mountain bike  au fost puse la dispoziția turiștilor din Poiana Brașov, începând din această săptămână.  Recepţia traseelor a fost făcută chiar de primarul Braşovului, care a şi testat cu bicicleta noile amenajări.

 „Avem un traseu pentru începători – dar începători (Flow – Killy’s Back Yard – RangerDanger Techno Belly, n.r.) care ştiu deja să se dea cu bicicleta pe munte, unul  intermediar (Red Line, n.r.) şi unul dificil, de culoare neagră (NH DH şi continuarea sa, Monkey Business, n.r.). Pentru a coborî pe aceste trasee, urcarea se poate face cu gondola sau cu telecabina, iar cele două trasee noi coboară până în zona inferioară a staţiunii, astfel că se pot face mai multe ture într-o zi”, a declarat primarul  Allen Coliban, citat de bzb.ro.

Primarul Allen Coliban: „Avem trasee de MTB în Poiana Brașov! M-am dat și eu, pot să vă confirm că sunt foarte faine” 1

Lungimea celor trei trasee este de aproximativ 9 kilometri. Traseele sunt amenajate între liziera pădurii şi instalaţiile de producere a zăpezii artificiale, fiind asemănătoare unei poteci turistice de drumeţie, cu singura diferenţă că este permis doar accesul cicliştilor. Amenajările sunt minimale: rampe, pasarele sau săritori.

Proiectul a demarat în octombrie 2019 şi era estimat să se termine într-un an, dar s-a prelungit pe parcursul a trei ani.

Tot în Masivul Postăvarul sunt derulare şi lucrările la alte două trasee, printr-un proiect finanţat de Primăria Braşov. Astfel, va fi dat în scurt timp va fi dat în folosinţă un traseu cu o lungime de 4 km şi se lucrează la un al doilea. La finalul lucrărilor, Poiana Braşov va dispune de 20 de km de trasee de downhill.

Allen Coliban: „Avem trasee de MTB în Poiana Brașov! 🚵‍♀️ Cei de la NH Bike au finalizat lucrările pentru cele 3 trasee de MTB, pentru începători, intermediari și avansați, care fac acum din Poiana Brașov un loc și mai atractiv pentru petrecerea timpului liber.

M-am dat și eu, pot să vă confirm că sunt foarte faine”.

Previous Story

Brașov. Telecabină pentru pietoni Gară – Centrul Civic – Tâmpa, cu bifurcaţie – Răcădău – Noua şi Centru Istoric – Postăvaru?

Next Story

(Foto) Allen Coliban: „Sâmbătă se redeschide pentru toți brașovenii arena liceului Johannes Honterus, unde vă invit pe toți să vă bucurați din nou de sport în aer liber!”