Last Updated on iulie 5, 2022 Aeroportul Braşov-Ghimbav este un bun exemplu de iniţiativă locală, a declarat luni ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, cu prilejul vizitării terminalului instituţiei aeroportuare, investiţia fiind realizată în cea mai mare parte de Consiliul Judeţean Braşov.
„Clădirea şi tot ansamblul aeroportului din Brașov este un bun exemplu de iniţiativă locală, sigur, şi cu implicarea altor foruri – autorităţi locale, guvern, colegii din Covasna care au fost alături, de la nivelul Parlamentului. Însă este foarte important că această investiţie a pornit de jos, de la nimic.
Cred că este foarte clar pentru toată lumea că există o perspectivă în timp care poate fi cuantificată când acest aeroport îşi va deschide porţile şi care va fi un punct care va atrage turişti în plus pentru zona Braşovului, şi nu numai, ci şi pentru Covasna, Harghita, Mureş, poate chiar şi pentru Sibiu şi pentru Prahova.
Cred că acest model este important şi din punctul de vedere al mesajului pe care trebuie să-l transmitem, şi anume că, deşi implicarea instituţiilor autorităţilor centrale, de la nivelul guvernului, au fost importante, de la nivel local se poate face o asemenea investiţie, însă trebuie să fii foarte, foarte perseverent şi să ştii ce doreşti şi unde vrei să ajungi”, a declarat Cseke Attila, citat de kanald.ro.
Proiect pentru accesul la Aeroportul Brașov: Drum de 5 kilometri care să facă legătura cu viitoarea autostradă A3
Reprezentanți ai Direcției Naționale de Drumuri și Poduri Brașov, împreună cu oficiali ai Prefecturii, Consiliului Județean și ai primăriilor Brașov, Codlea și Ghimbav au analizat posibilitatea realizării unei conexiuni rutiere între Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, Ocolitoarea Municipiului Brașov şi viitoarea autostradă A3 Brașov – Făgăraș, informează G4media.ro.
Specialiştii DRDP au identificat posibilitatea realizării unui segment rutier în lungime de 5 kilometri, care să pornească din Ocolitoarea Municipiului Braşov (în zona Centrului CATTIA) şi să se lege de tronsonul Braşov – Făgăraş din Autostrada A3, înainte de intrarea în Codlea, în zona în care se va construi legătura dintre A3 şi DN 1.
Potrivit directorului regional al DRDP Braşov, viitorul drum de legătură va fi proiectat la patru benzi şi ar putea fi realizat în decurs de patru ani. Finanţarea şi implementarea proiectului vor fi asigurate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din cadrul Ministerului Transporturilor.