Gara Brașov, rușinea orașului. „Vin de vreo 10 ani la Braşov, dar nu văd nicio schimbare”

Last Updated on iunie 3, 2022 Gara Mare continuă să fie o rușine a Brașovului. Atâtea genii la conducerea țării și nimeni nu e în stare să redacteze un ordin prin care gara să fie transferată Primăriei pentru reabilitare. Cu bănci care stau să cadă, chioșcuri dezafectate, tuneluri insalubre, tomberoane rupte şi multă mizerie – aşa sunt întâmpinaţi vizitatorii.

Gara centrală Braşov este una dintre cele mai tranzitate gări din România. Pe aici trec zilnic zeci de trenuri de călători, printre care se află şi mulţi turişti. Dacă te uiţi în jur însă, gara pare lăsată în paragină.

Gara Brașov, rușinea orașului. „Vin de vreo 10 ani la Braşov, dar nu văd nicio schimbare” 1

Un lucru care nu e bine făcut. Trebuie renovată, din punctul meu de vedere, spune un localnic.
Nu s-a făcut nimic de ani de zile, mai adaugă un altul.
Vin de vreo 10 ani la Braşov, dar nu văd nicio schimbare, afirmă o femeie, potrivit Observator TV.

Oaspeţii de peste hoare dau însă de o nouă provocare: ORIENTAREA. Cei care vor să își lase bagajul în Gară trebuie să joace un joc de perspicacitate, ca să afle unde se „ascunde” de fapt angajatul care îi poate prelua valiza, anunță Biz Brasov.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem la compartimentul pentru bagaje al gării centrale din Braşov. Programul este de la 7:30 la 19:30. Ceasul e aproape 11:00. Suntem anunţaţi că trebuie să sunăm la o sonerie pe care nu o găsim. Din nou, doar în română, că trebuie să sunăm la acea sonerie, apoi că pe gestionar îl găsim la WC-ul public din gara centrală. Totuşi, ne decidem să căutăm soneria şi, surpriză, o găsim nicăieri altundeva decât: după colţ.

Reporter: Dar lumea care nu citeşte în română cum îşi dă seama unde vă găsesc?

Angajată gară: Păi, mă ştie.

Reporter: Păi da, dar sunt călători, vin prima dată în gara Braşov şi vorbesc engleză.

Angajată gară: Informaţiile…

Dacă mai facem câţiva paşi, anunţurile reuşesc să-i zăpăcească şi pe români.

Claudiu Loghin, reporter Observator: La Braşov, după ce îşi cumpără biletele, călătorii nu au voie să stea în holul caselor de bilete, ci sunt rugaţi să poftească fie la tren, fie în sălile de aşteptare. Doar că în gara centrală din Braşov nu există nici măcar o sală de aşteptare, ci doar bănci care sunt lăsate, culmea, în holul caselor de bilete.

Previous Story

Foto Brașov. Au ajuns primele două autobuze electrice de 18 metri, care cor circula pe linia 5

Next Story

Brașov. O fetiță de 3 ani a căzut etajul al III-lea al unui bloc