Noaptea muzeelor Brașov. Ce poți vizita sâmbătă

Last Updated on mai 11, 2022 Brașovenii și turiștii sunt invitați sâmbătă la Noaptea Muzeelor.  Ediţia 2022 a evenimentului aduce un nou obiectiv în circuitul braşovean: Muzeul Amintirilor din Comunism, deschis în centrul oraşului, chiar lângă Muzeul de Artă, la începutul lunii aprilie. Îl puteţi vizita gratuit, între orele 19.00 şi 24.00, dar dacă vreţi să gustaţi din produsele din acea epocă, la cafeneaua din interior, va fi contracost.

„Îi aşteptăm pe toţi, cu mic cu mare, să vină să descopere poveşti şi obiecte din comunism. Cafeneaua, de asemenea, o să fie deschisă pe toată perioada aceasta. Avem un meniu tradiţional pentru perioada respectivă, bineînţeles, sandviş cu parizer ca starul meniului şi îi aşteptăm pe cei care vizitează să se oprească să mănânce un sandviş, noi fiind întreprindere socială, taate profiturile pe care le facem, 90% dintre ele, se duc către misunea noastră socială, de a lucra cu copii din grupuri vulnerabile”, a explicat fondatoarea Muzeului, Alina Beteringhe, citată de bzb.ro.

Noaptea muzeelor Brașov. Ce poți vizita sâmbătă 1

În Noaptea Muzeelor vor fi deschise şi instituţii cu tradiţie deja în eveniment, cum sunt Muzeul „Casa Mureşenilor” şi Casa Ştefan Baciu. „Oferim tuturor celor care vor trece pragul muzeelor noastre posibilitatea de a vizita expoziţiile permanente şi temporare, expoziţii dedicate istoriei familiei Mureşeanu sau istoriei familiei poetului Ştefan Baciu, respectiv expoziţia temporară „De la Constantinopol la Athos”.

Pe lângă acestea, cei care doresc, vor putea participa la ateliere educaţionale, între orele 18.00 şi 20.00, iar între orele 20.00 şi 22.00, vom avea concerte de muzică uşoară, de jazz, de folk şi de muzică clasică”, a explicat Valer Rus, managerul Muzeului Casa Mureşenilor.

Şi cei de la Muzeul Civilizaţiei Urbane aşteaptă vizitatori până în miez de noapte. Până acum, au mai anunţat că participă la eveniment Muzeul de Artă, Muzeul Codlei, dar şi Castelul Bran, potrivit informaţiilor postate pe pagina publică a evenimentului, noapteamuzeelor.org.

Muzeul Amintirilor din Comunism
O noapte la Muzeul amintirilor din comunism
19.00 – 24.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

Muzeul Casa Mureșenilor
NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov
18.00 – 24.00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

Muzeul Casa Mureșenilor. Casa Ștefan Baciu
NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR la Casa „Ștefan Baciu” Brașov
18:00 – 24:00 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

Muzeul de Artă Brașov
Noaptea grădinilor misterioase
18:00 – 23:30 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR la MUZEUL CIVILIZAȚIEI URBANE A BRAȘOVULUI
18:00 – 23:30 (ora anunţată pentru închidere reprezentând ora de intrare a ultimului vizitator)

Previous Story

Făina de ghindă, „inventată” de o studentă din Braşov. „Are o mulţime de avantaje: are proprietăţi antiinflamatoare, antioxidante, antianemice, antirahitice şi favorizează secreţia de insulină”

Next Story

Brașovul acceptă pacea cu Sibiul pentru finalizarea rapidă a Aeroportului? Vice CJ: „Sibiul și Brașovul ar trebui să colaboreze, altfel ne va fi mult mai greu să ne dezvoltăm”