Director Wizz Air: „Ne uităm la deschiderea Aeroportului din Braşov anunţată la finalul acestui an”

Last Updated on aprilie 8, 2022 Compania Wizz Air este interesată de Aeroportul Brașov. Directorul József Váradi spune că este în discuții cu cei din conducerea Aeroportului.

Cea mai mare com­panie aeriană din Ro­­mânia ca număr de pa­sageri, ţinteşte un tra­fic de 15 milioane de pa­sa­geri până în 2025-2026 pe piaţa locală, unde va creşte capacita­tea de zbor prin aloca­rea de noi aeronave.

Director Wizz Air: „Ne uităm la deschiderea Aeroportului din Braşov anunţată la finalul acestui an” 1

„Businessul îşi revine, creştem capa­ci­tatea la 29 de avioane, din care 17 alocate pen­tru bazele din provincie din vară. Sun­tem încrezători în capacitatea pieţei ae­rie­ne locale de-a performa. Aducem noi avioa­ne şi deschidem noi rute. România a fost una dintre cele mai rezistente pieţe pe care le-am avut în perioada COVID-19, deşi re­stricţiile au redus cererea în ultimii doi ani, dar piaţa locală a mers mai bine chiar şi decât cele din vestul Europei“, a declarat într-un interviu pentru ZF József Váradi, CEO al Wizz Air, unul dintre cei mai puternici exe­cu­tivi din industria aeri­a­nă.

József Váradi a vorbit şi despre viitoarele zboruri de la Aeroportul Internaţional Braşov.

„Ne uităm la deschiderea aeroportului din Braşov anunţată la finalul acestui an, suntem deja în discuţii cu aeroportul. Avem o reţea de zbor echilibrată, zburăm pe multe rute, zburăm doar unde facem profit, continuăm să deschidem noi rute“., a mai spus József Váradi pentru ZF, preluat de brasov.net.

Wizz Air este prima companie aeriană care a propus mai multe destinații de pe Aeroportul de la Ghimbav. „Cu Wizz Air avem cele mai avansate discuții, care ne-au dat și o listă de 15 destinații pe care ar urma să le opereze de la Brașov. Suntem în stadiul în care ne-au trimis chiar contractul pentru a-l parcurge și, ulterior, să îl semnăm”, a explicat Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul CJ Braşov, într-un interviu pentru BizBrașov în luna februarie. Și cu celelalte companii aeriene ar urma să aibă loc întâlniri în zilele următoare, a precizat acesta.

Aeroportul Brașov, probleme de zgomot

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, a vorbit, din nou, despre Aeroportul Internațional, construit la Ghimbav.

Primaria orașului Ghimbav a fost și rămâne un partener de nădejde, care s-a implicat activ în derularea lucrărilor de construcție a aeroportului, punând la dispoziție terenurile necesare infrastructurii de aeroport și de navigație aeriană.

În cursul discuțiilor avute la ședința periodică privind evaluarea proiectului AIBG, care au avut loc la Primaria orașului Ghimbav, la invitația domnului primar Fliundra Ionel, acesta s-a arătat interesat de un eventual impact negativ pe care l-ar putea avea zgomotul produs de avioane asupra orașului și a comunității.

În acest sens, doresc să-i informez pe toți cei interesați de acest aspect că în contractul privind procedurile de zbor sunt prevăzute și hărțile de zgomot, pe care le vom pune la dispoziție tuturor UAT-urilor din împrejurimile aeroportului, pentru a asigura transparența și corecta informare a cetățenilor”, a declarat Adrian Veștea, citat de mytex.ro.

Previous Story

(Video) Supraviețuire miraculoasă în Brașov. S-a prăbușit în gol 15 metri, după ce parapanta s-a închis accidental

Next Story

Un brașovean s-a întâlnit cu mai mulți urși în pădure “Nu putea ține în mână bidonul cu apă oferit”