Last Updated on martie 23, 2022 Se întâmplă lucruri bune și la Spitalul Județean Brașov. Păcat că Brașovul nu are noroc un Spital mare, așa cum se va construi la Cluj și Iași.
Pe grupul de Facebook Brașovul Civic, Gheorghe Trandafir a scris: „Am fost pacient la Spitalul Județean Brașov.
În urmă cu ceva timp, mi-a apărut pe piramida nazală o pată roșie care după ceva timp s-a transformat în rană deschisă. Am fost la dermatolog care m-a sfătuit ferm să merg la chirurgie plastică.
După discuții cu prietenii am decis să merg la Spitalul Județean.
Mi-am pregătit bocceua (geanta), soția având grijă să-mi pună și lucruri care nu mi-au folosit : o rolă hârtie higienică, săpun, dezinfectant, o jachetă mai groasă, o șapcă sport.
Așa că într-o zi de Luni m-am prezentat la spital pentru internare.
După formalitățile necesare, am fost preluat de cineva de la Secția Chirurgie plastică și condus până în holul de așteptare al secției.
Pot să vă spun că acest hol, ca și salonul în care am fost internat nu arată cu nimic mai prejos ca cele de la Policlinicile private și vă rog să mă credeți că știu ce spun.
De cca 10 ani, în fiecare an merg pentru analize și control de rutină la cardiologie și urologie.
Pe lângă aceste controale anuale am mai făcut si ceva endoscopii și conoscopii la Policlinici private.
Așa cum v-am spus, atât holul cât și salonul erau foarte primitoare, curățenie exemplară, zugrăvite in culorile alb, gri și bleu pal, dotate cu tot ce trebuie : băncuțe pentru așteptare, paturi, saltele, perne, așternuturi curate. Salonul avea 2 încăperi pentru wc si duș.
De la brancardier și trecând pe la infirmiere, asistente și până la șeful secției care venea în fiecare dimineață la vizită însoțit de tot colectivul se mișcau ca un ceasornic elvețian.
Șeful secției prezenta cazul fiecărui pacient și dispunea măsurile care trebuiau luate.
Am avut timp să observ că fiecare știa ce are de făcut, activitățile erau executate după niște proceduri care făceau parte dintr-un sistem foarte bine pus la punct.
Toate se desfășurau după o rigoare germanică, dar am observat și manifestări de empatie pentru pacienți.
Pot spune că a fost o mare surpriză și în încheiere zic acestui colectiv : MULȚUMESC MULT !!!”
Medicul Grigorescu Dan: „IATĂ CE ÎNSEAMNĂ O ECHIPĂ DE CALITATE!
Se formează greu, cu greu, din greu.Dar odată pusă la punct, merge ca un motor japonez! Spre binele pacienților și spre mirarea lor.
Aceasta e suprema satisfacție pe care o poți avea acolo unde muncești, ever!
(Mulțumesc eu pentru toți, Domnu’ Trandafir!)”