Brașoveanca Mihaela Hogaş, primele impresii de la Olimpiada de la Beijing. „Îmi place gheaţa de aici şi patinoarul oferă o senzaţie aparte”

Last Updated on februarie 3, 2022 Brașoveanca Mihaela Hogaş va reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Ea este patinatoare la Corona Brașov.

De la Beijing, Mihaela transmite: „Simt că trăiesc nişte momente unice şi îmi doresc să mă bucur de ele! Dar, mai ales, vreau să mă pregătesc pentru competiţia mult aşteptată. Abia aştept următoarele zile aici, împreună cu cei mai tari patinatori ai lumii! Mă simt bine, simt că mă acomodez repede. Îmi place gheaţa de aici şi patinoarul oferă o senzaţie aparte”.

Brașoveanca Mihaela Hogaş, primele impresii de la Olimpiada de la Beijing. „Îmi place gheaţa de aici şi patinoarul oferă o senzaţie aparte” 1

Arena Naţională de Patinaj Viteză din Beijing este denumită Ice Ribbon – „Panglica de gheaţă” şi a fost proiectată de firma de arhitectură Populous şi Institutul de Design Arhitectural din Beijing. Are o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, iar faţada este evidenţiată de 22 de „panglici de gheaţă” cu o lungime de 622 de metri fiecare, anunță bzb.ro.

În impresionanta arenă, Mihaela Hogaş, sportiva Coronei Braşov, va concura alături de cei mai buni 165 de patinatori de viteză din 27 de ţări pentru un rezultat cât mai bun!

Mihaela Hogaş va participa la probele de 500 m şi de 1.000 m care se vor desfăşura în 13 februarie, respectiv 17 februarie.

Jocurile Olimpice de iarnă au loc la Beijing, între 4 şi 20 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice de iarnă se vor desfăşura în perioada 4-13 martie 2022, anunță brasovtv.com.

Mihaela Hogaş, care va lua startul în probele de 500 m şi 1.000 m la Beijing, a menţionat, potrivit mytex.ro: „Pot să spun, fără riscul de a greşi, că toată viaţa mea am muncit pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Am ştiut foarte clar, de mică, unde îmi doresc să ajung şi am ştiut mereu că un rezultat bun vine după mii de ore de antrenament, astfel că am făcut tot posibilul să îmi întrec limitele în fiecare zi.

Brașoveanca Mihaela Hogaş, primele impresii de la Olimpiada de la Beijing. „Îmi place gheaţa de aici şi patinoarul oferă o senzaţie aparte” 2

Această calificare înseamnă că sunt pe drumul cel drum şi îmi dă multă încredere şi putere de muncă. Sper că va impulsiona şi micile speranţe în patinajul românesc şi sper că vom putea să reparăm problemele din federaţie pentru a fi finanţaţi. Dacă ar fi să fac un calcul, cred că avem mii de kilometri parcurşi în condiţii nu tocmai uşoare, în soare, ploaie sau vânt. Ne antrenăm mult pe bicicletă, facem câteva mii de km pe sezon.

Nici sala de forţă nu e neglijată, ridicăm greutăţi la sală cu mult peste greutatea noastră şi alergăm şi patinăm kilometri buni pentru a fi într-o formă bună. Antrenamentele sunt foarte grele, avem momente în care suntem epuizaţi total şi ne e foarte greu, dar strângem din dinţi şi mergem înainte, ne încurajăm unii pe alţii şi ne motivăm gândind la obiectivele îndeplinite.

Noi facem 5-6 ore pe zi efort, 6 zile pe săptămână, toate astea numai cu dorinţa că vom fi mai buni la următoarea competiţie. Iar sentimentul pe care îl ai când vezi că a meritat, este de nedescris”.

Previous Story

Aeroportul Braşov va fi operaţional de la 1 noiembrie 2022. Care sunt primele destinații

Next Story

120 de milioane de euro, cost final Aeroportul Brașov. „Ne-am propus ca de la 1 noiembrie să avem aeroportul operaţional”