120 de milioane de euro, cost final Aeroportul Brașov. „Ne-am propus ca de la 1 noiembrie să avem aeroportul operaţional”

Last Updated on februarie 4, 2022 Consiliul Județean se pregătește de o altă inaugurare a Aeroportului Brașov. De această dată pe 1 noiembrie. Va fi cu noroc?

Consiliul Județean a avansat termenul de 1 noiembrie pentru deschiderea aeroportului de la Ghimbav, iar cu ocazia Adunării Generale a Asociației Aeroporturilor din România care s-a ținut ieri la Brașov a fost anunțat și un cost final pentru întreaga investiție.

120 de milioane de euro, cost final Aeroportul Brașov. „Ne-am propus ca de la 1 noiembrie să avem aeroportul operaţional” 1

Astfel, potrivit președintelui CJ Brașov, Adrian Veștea, costurile finale pentru a avea un aeroport la cheie vor ajunge la 120 de milioane de euro, respectiv aproximativ 600 de milioane de lei, informează Biz Brașov.

Până acum, pentru lucrările și echipamentele achiziționate la aeroport s-au cheltuit 362 de milioane de lei. Avem în implementare contracte de lucrări și dotări de aproximativ 180 de milioane de lei și sperăm să primim în continuare sprijin guvernamental pentru a putea finaliza proiectul”, a precizat Adrian Veștea.

Noiembrie 2022 – operaţional. Primul zbor?

Un termen de operaţionalizare Aeroportului Internaţional Braşov a fost anunţat de Alexandru Anghel, directorul Direcţiei Implementare Aeroport Braşov din cadrul Consiliului Judeţean Braşov.

Ne-am propus ca de la 1 noiembrie (2022 – n.r.) să avem aeroportul operaţional. Asta înseamnă să asigurăm serviciile care că permită efectuarea zborurilor. Când se vor face zborurile comerciale, rămâne să stabilim cu companiile aeriene, dar important e să ştie de când se poate ateriza şi decola de pe aeroport.

120 de milioane de euro, cost final Aeroportul Brașov. „Ne-am propus ca de la 1 noiembrie să avem aeroportul operaţional” 2

Raportat la graficele de execuţie a proiectelor aflate în derulare, data de în noiembrie este realistă, cu menţiunea că întotdeauna pot apărea situaţii imprevizibile”, a declarat Anghel, citat de bzb.ro.

La Poliţia Transporturilor Aeriene Braşov, angajările se fac în acest an

Chiar dacă nu are un aeroport funcţional, Braşovul are un post de poliţie destinat zborurilor. Reprezentantul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Braşov, comisarul şef Petru-Daniel Ujică, a anunţat că oraşul nostru are, de anul trecut, un Post de Poliţie Transporturi Aeriene.

120 de milioane de euro, cost final Aeroportul Brașov. „Ne-am propus ca de la 1 noiembrie să avem aeroportul operaţional” 3

Deocamdată, niciuna din cele patru funcţii cu care este prevăzut postul nu este ocupată. În cursul acestui an, odată cu inaugurarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, funcţiile vor fi ocupate, informează bzb.ro.

Previous Story

Brașoveanca Mihaela Hogaş, primele impresii de la Olimpiada de la Beijing. „Îmi place gheaţa de aici şi patinoarul oferă o senzaţie aparte”

Next Story

Brașov. Rata de infectare a urcat la 26. Sânpetru are 35. Situația pe localități