Aeroportul Brașov. Gata. S-au sucit. „Atenție! Am spus că de la 1 noiembrie 2021 aeroportul va deveni operațional, nu când va avea loc primul zbor”

Last Updated on februarie 18, 2022 Anunțat deschis la 1 noiembrie, Aeroportul Brașov va fi operațional, nu înseamnă că se va și zbura. Cu alte cuvinte se vor putea deschide calculatoarele și închide după 8 ore de muncă. Zborurile poate la anul.

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav va fi operaţional începând cu data de 1 noiembrie a acestui an, anunțau, în urmă cu două săptămâni, reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov.

Aeroportul Brașov. Gata. S-au sucit. „Atenție! Am spus că de la 1 noiembrie 2021 aeroportul va deveni operațional, nu când va avea loc primul zbor” 1

Alexandru Anghel, directorul executiv al Direcţiei Implementare Aeroport din cadrul CJ Braşov, a declarat, pentru BizBrașov, că data amintită nu înseamnă că va fi și data primului zbor.

„Atenție! Am spus că de la 1 noiembrie 2021 aeroportul va deveni operațional, nu când va avea loc primul zbor. Primul zbor depinde de operatorii aerieni, pentru că dacă aceștia nu vor avea clienți, nu vor zbura să plimbe aer”, spune Anghel.

Mai exact, aeroportul ar putea fi folosit de la 1 noiembrie, la nivel teoretic. Practic, încă nu se cunoaște data primului zbor.

Aeroportul Brașov cumpără turn virtual din Suedia

Consiliul Județean a decis să cumpere din Suedia dotările pentru turnul virtual al Aeroportului.

După ce, în 29 decembrie 2021, a fost semnat contractul privind „Asigurarea serviciilor de navigație aeriană la aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav / Realizarea infrastructurii fizice si dotarea acesteia cu echipamente specific”, adjudecat de asocierea UTI Construction and Facility Management (lider)-BOG’ART SRL, zilele acestea, unul dintre subcontractanţi/terţu, Saab Digital Air Traffic Solutions (SDATS) din Suedia, a anunţat că a semnat contractul de livrare a turnului digital, informează mytex.ro.

Aeroportul Brașov. Gata. S-au sucit. „Atenție! Am spus că de la 1 noiembrie 2021 aeroportul va deveni operațional, nu când va avea loc primul zbor” 2

Acesta include un sistem digital Saab (r-TWR) care urmează să fie instalat pe noul aeroport din Braşov, precum şi o sală de control conectată la centrul de control al traficului aerian ROMATSA din Arad, potrivit unui comunicat de presă al companiei suedeze, prezentat de ziare.com.

„Instalarea Saab r-TWR pe aeroportul Brasov-Ghimbav va face ca al doilea aeroport nou construit folosească un turn digital din prima zi. Această soluţie digitală flexibilă, cu o platformă tehnică, va sprijini partenerii noştri din consorţiu, Aeroportul Brasov si ROMATSA, în înfiinţarea primului turn digital operational din România”, a precizat Per Ahl, CEO Saab Digital Air Traffic Solutions.

Soluţia de turn digital de la Saab este o soluţie inovatoare în controlul traficului aerian şi a fost introdusă pentru prima dată în Suedia, iar apoi a fost utilizată şi de aeroporturi din Marea Britanie, Olanda, Germania, Belgia şi SUA, dar şi de către Royal Navy pentru staţiile aeriene din Marea Britanie, mai arată compania.

La Poliţia Transporturilor Aeriene Braşov, angajările se fac în acest an

Chiar dacă nu are un aeroport funcţional, Braşovul are un post de poliţie destinat zborurilor. Reprezentantul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Braşov, comisarul şef Petru-Daniel Ujică, a anunţat că oraşul nostru are, de anul trecut, un Post de Poliţie Transporturi Aeriene.

Aeroportul Brașov. Gata. S-au sucit. „Atenție! Am spus că de la 1 noiembrie 2021 aeroportul va deveni operațional, nu când va avea loc primul zbor” 3

Deocamdată, niciuna din cele patru funcţii cu care este prevăzut postul nu este ocupată. În cursul acestui an, odată cu inaugurarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, funcţiile vor fi ocupate, informează bzb.ro.

Previous Story

Brașov. Strada Lungă, semafoare „în cascadă” pentru a-i potoli pe șoferii cu tendințe ucigașe

Next Story

(Foto/Video) Astăzi, la Brașov se deschide primul „Metro” românesc. Plai Cash & Carry”