Brașov. O nouă pistă în cazul polițistei găsită împușcată în cap. Expert criminalist: biletul de adio nu impresionează criminaliștii

Last Updated on ianuarie 3, 2022 Caz complicat după ce o polițistă a fost găsită împușcată în cap. A apărut o nouă pistă pentru experții criminaliști care au preluat cazul polițistei de 29 de ani, găsită împușcată în cap în ultima zi din anul trecut, anunță Kanal D.

Polițiștii verifică schimbul de mesaje pe care l-a avut cu proaspătul soț chiar înainte de tragedie. Cei doi s-ar fi certat pe tema intervenției unei cumnate în relație. Apar semne de întrebare și cu privire la biletul de adio pe care Sabina l-ar fi lăsat chiar în ziua ei de naștere.

Brașov. O nouă pistă în cazul polițistei găsită împușcată în cap. Expert criminalist: biletul de adio nu impresionează criminaliștii 1
Citește si
Polițista din Brașov s-a împușcat în cap după ce aflase că soțul său avea un copil cu o altă femeie

Sabina, tânăra polițista de 29 de ani din Brașov, găsită împușcată în cap, s-ar fi certat cu soțul cu o seară înainte de a-și pune capăt zilelor. Poliția și Parchetul nu au dat, pe cale oficială, informații suplimentare despre caz, dar deja au apărut suspiciunile de crimă.
Potrivit mamei tinerei, biletul de adio nu ar fi scris de fiica ei, transmite presa locală.

Pe bilet apare un scris urât, potrivit unor surse părea scris în grabă, în timp ce polițista decedată avea o caligrafie frumoasă și ordonată. Mama spune că biletul citit de ea era aproape indescifrabil, că nu a înțeles mai nimic din ce scria, informează bzb.ro.

Ce le-a spus soțul polițistei anchetatorilor

Soțul ei era și el acasă, dar ieșise temporar- ca să se liniștească atmosfera, în urma unei certuri cu soția, care ar fi izbucnit din cauza geloziei, a unei alte persoane care ar fi intervenit în relația lor. În acest timp femeia s-ar fi împușcat.

Soțul le-a declarat criminaliștilor că a găsit-o pe soție într-o baltă de sânge, în bucătărie. Se întorsese acasă împreună cu tatăl soției, pe care l-ar fi sunat să vină să-l ajute să aplaneze conflictul. Tragedia a fost anunțată la 112.

Tudorel Butoi, despre cazul polițistei împușcate în cap: biletul de adio nu impresionează criminaliștii / „Psihologii de catifea” trec cu brio (sin)ucigași

Expertul criminalist Tudorel Butoi a comentat recentul caz de la Brașov, în care o tânără polițistă a fost găsită împușcată în cap joi seară, biletul (sau biletele, după unele surse) de adio indicând o sinucidere. Într-o intervenție telefonică la Antena 3, expertul a vorbit despre ipotezele luate în calcul, dar a atins și subiectul examinărilor psihologice, informează mytex.ro.

„Suntem în debutul unui caz care, după tiparul pe care îl supunem analizei, imită alte cazuri similare. Sigur, va trebui să se vadă dacă este accident, dacă este gest suicidar sau dacă este crimă. Problema asta cu bilet lăsat nu-i impresionează pe criminaliști.

Am mai avut bilete lăsate și care erau menite să acopere crima.
Nu putem avansa absolut nimic. (…)

Doar am emis ipoteza că aflarea adevărului este sarcina criminaliștilor. Ei vor putea să facă diferențe în momentul în care vor avea rezultatele următoarelor categorii de expertize: expertiza balistică, expertiza traseologică, expertiza medico-legală și expertiza biochimică. Abia atunci vei putea să tragi concluzii, iar la toate acestea se adaugă expertiza grafoscopică, de identificare a scrisului”, a spus expertul.

Potrivit informațiilor, tânăra care s-ar fi sinucis ar fi avut toate examenele psihologice trecute. Astfel, Tudorel Butoi a făcut câteva precizări:

Acești psihologi de catifea, nu suficient de mult confruntați cu munca reală a polițistului, cu sarcinile lui, cu privațiunile șamd și realizează niște evaluări și examinări care ne-au surprins în modul cel mai neplăcut.

Au fost trecute cu brio de sinucigași, de indivizi care nu au știut să utilizeze armamentul în situații speciale și îți rămâne un semn de întrebare dacă investigația psihologică, ea singură, poate să răspundă unui spectru atât de larg cu care se poate confrunta un polițist”, a conchis Tudorel Butoi.

Previous Story

Cine era polițista din Brașov care s-a împușcat în cap chiar de ziua ei

Next Story

Polițista din Brașov s-a împușcat în cap după ce aflase că soțul său avea un copil cu o altă femeie